Αποχαιρετισμος στην υπεροχη Ευρυκλεια Κελεσιδου

Από την Τσάλκα της Γεωργίας, με μακρύ, αλλ’ άξιο, ταξίδι στη ζωή και τις περιπέτειές της

Η Κομοτηνή και οι παλιννοστήσαντες ομογενείς μας αποχαιρέτισαν χθες, υποδηλώνοντας με όλους τους τρόπους την εκτίμηση και την αγάπη τους προς την ευγενική και γεμάτη αγάπη, δοτικότητα και τρυφερότητα προς όλους, Ευρύκλεια Κελεσίδου.

Η Ευρύκλεια Κελεσίδου, που ήρθε στην Κομοτηνή με την οικογένειά της, τον σύζυγό της Σωτήρη και τα τρία παιδιά τους, την Ευλαμπία, τον Γιάννη και την Ηλέκτρα, ήταν από τους σιωπηλούς ανθρώπους της δουλειάς και της αφοσίωσης, που πρώτο μέλημά της, παρά τα δύσκολα, ήταν να κρατηθεί όρθια και ενωμένη η οικογένειά της, και στις κακουχίες αποκατάστασης στην Ελλάδα, αφού με τον σύζυγό της Σωτήρη, είχαν φροντίσει  και τα τρία τους παιδιά να έχουν  πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης από τα Πανεπιστήμια της γενέτειρά τους.

Η Ευρύκλεια, μητέρα του γνωστού πολιτικού μηχανικού Γιάννη Κελεσίδη, με την ενεργή συμμετοχή στα πράγματα του Οικισμού Παλιννοστησάντων της Εκτενεπόλ, κηδεύθηκε την Κυριακή στα κοιμητήρια της Κομοτηνής, στη νέα της παντοτινή πατρίδα, με την εξόδιο ακολουθία να ψάλλεται στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Τη συνόδεψε πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι και φίλοι των παιδιών της, ενώ ακολούθησε συλλυπητήριο γεύμα με όλα τα καθιερωμένα έθιμα στις κηδείες των ομογενών μας που ήρθαν από την Τσάλκα της Γεωργίας.

Τον επικήδειο λόγο της απηύθυνε ο Βλαδίμηρος  Μανασίδης, που ξεκίνησε με εφτά «βιογραφικά στάσιμα»  σηκώνοντας το ποτήρι εις μνήμην της  εφτά φορές. Με πρώτο στάσιμο τον τόπο όπου η Ευρύκλεια  είδε   το πρώτο φως της ζωής της,  τον Χαραμπά της  Τσάλκας, με γονείς τον Μάξιμο και τη Σημίρα που καταγόταν από την Αργυρούπολη του Πόντου, και δεύτερο τη γνωριμία της με τον Σωτήρη Κελεσίδη, τον σύζυγό της  η καταγωγή του οποίου ήταν από το Καρς.

Η Ευρύκλεια που πήγε να ανταμώσει δικούς της ανθρώπους στον ουρανό και δεν μπόρεσε ποτέ να ανακάμψει από την αναμέτρησή της με τον κορωνοϊό που τον νίκησε, αλλά στο τέλος την αποδεκάτισε, θα μείνει για πάντα στην καρδιά και στη μνήμη μας. Μέσα από το χαμόγελο, το δάκρυ και την αγάπη των τριών παιδιών της που είναι οι καλύτερες ρίζες που τη δένουν με τις ζωή μας, εδώ στη νέα πατρίδα.

Στον σύζυγό της Σωτήρη, τα παιδιά της, Ευλαμπία, Γιάννη και Ηλέκτρα, τους γαμπρούς και τη νύφη της Μόνικα, τα εγγόνια της στην Κομοτηνή Χάρη και Γιάννη, τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καλούς δρόμους στον ουρανό κι ολοφώτεινους αγαπημένη μας Ευρύκλεια.

«Παρατηρητής της Θράκης»   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.