Αποχαιρετισμοι στη Γλυκερια Μεμεκιδου

Το όνομά της θέλει να δώσει ο δήμος στην πλατεία της Καλλιθέας

Τα ονόματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας το πρωί της Τρίτης, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Οι θανάσιμα τραυματισμένοι είναι:

  • Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.
  • Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η είδηση του θανάτου της Κομοτηναίας με καταγωγή από την Καλλιθέα Ροδόπης, Γλυκερίας Μεμεκίδου βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς της εκλιπούσας, γνωστοποιώντας πως θα εκκινήσει τις διαδικασίες για να ονομαστεί η πλατεία της Καλλιθέας με το όνομα της εκλιπούσας.

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη και οδύνη μου για τον αδόκητο χαμό της συνδημότισσας μας με καταγωγή από τον οικισμό της Καλλιθέας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, Πλωτάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Γλυκερίας Μεμεκίδου, κόρης του Σπύρου και της Πελαγίας.

Ο χαμός της είναι απώλεια όχι μόνο για την οικογένειά της, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα μας. Εκπλήρωσε με θάρρος, επιμονή και αυτοθυσία τον καθήκον της.

Ως ελάχιστο χρέος στη μνήμη της, θα κινήσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να ονομαστεί η πλατεία της Καλλιθέας, σε πλατεία Πλωτάρχου Μεμεκίδου Γλυκερίας.

Η Γλυκερία θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας» αναφέρει συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών.

Δώρα Κάσσα Παπαδοπούλου: «Ο θάνατος σε βρήκε σε στιγμή που εκπλήρωνες το ύψιστο ανθρωπιστικό καθήκον της αλληλεγγύης»

Συγκινητικό το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Δώρας Κάσσα Παπαδοπούλου, καθηγήτριας της εκλιπούσας που έγραψε:

«Για τη Γλυκερία Μεμεκίδου…

Αδόκητο, άδικο, οδυνηρό το μήνυμα του χαμού σου, Γλυκερία μου.

Τι να πρωτοθυμηθώ;

Τη δυναμική και επιβλητική σου παρουσία, την οξυδέρκεια του μυαλού σου, τη σκακιστική σου δεινότητα, τις μακροχρόνιες σπουδές σου πάνω στην Ογκολογία (δύο μεταπτυχιακά, ένα διδακτορικό), την οργανωτική σου ικανότητα, την αριστίνδην επιλογή σου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, την πανέμορφη θωριά σου;

Γιατί έφυγες, γλυκό μου κορίτσι;

– Όχι, δεν ήθελα να δω το όνομά σου γραμμένο σε στήλες ηρώων, σε οδούς ή σε πλατείες. Ήθελα να το προφέρουν με ανακούφιση για πολλά πολλά χρόνια οι ασθενείς σου, που με γνώση και έγνοια αληθινή περιέθαλπες στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ).

Όμως, Γλυκερία μου, ο θάνατος σε βρήκε στη Λιβύη. Σε στιγμή που εκπλήρωνες το ύψιστο ανθρωπιστικό καθήκον της αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενο από πόλεμο και θεομηνία λαό.

Και αυτό στ’ αλήθεια είναι Θέωση. Και η Θέωση σού πρέπει!

Μια μεγάλη και για πάντα ανοιχτή αγκαλιά για τον Σπύρο, την Πελαγία και τον Παναγιώτη. Κουράγιο αδέλφια. Στα Άγια αναπαύεται η ψυχή της Γλυκερίας».

Σύλλογος Κιζδερβενιωτών: «Καλό παράδεισο στον κόσμο των Αγγέλων»

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε τέλος και ο Σύλλογος Κιζδερβενιωτων Μικρασιατών Ν. Ροδόπης επισημαίνοντας:

«Ο Σύλλογος Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών Ν. Ροδόπης σ’ αυτή την οδυνηρή και δύσκολη στιγμή, εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινά συλλυπητήρια του για τον απροσδόκητο χαμό της κόρης των αγαπητών μελών μας Σπύρου και Πελαγίας Μεμεκίδου, Γλυκερίας πλωτάρχη του πολεμικού ναυτικού.

Οι λέξεις δεν αρκούν…ο Θεός να σας δώσει δύναμη και κουράγιο! Καλό παράδεισο στον κόσμο των Αγγέλων!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.