Αποχαιρετισε εν τιμη την ηρωικη υποναυαρχο Γλυκερια Μεμεκιδου η Ροδοπη

Σύσσωμη η κοινωνία στο τελευταίο αντίο του άξιου τέκνου του τόπου μας

Σε κλίμα οδύνης η Κομοτηνή υποδέχθηκε τη σορό της υποναυάρχου Γλυκερίας Μεμεκίδου.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου πλήθος συντοπιτών μας προσήλθαν για να πουν το τελευταίο αντίο στην υποναύαρχο που έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος, ούσα μέλος της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Αγήματα του στρατού ξηράς και του ναυτικού απέδωσαν τις δέουσες τιμές ενώ το παρών έδωσαν από πλευράς της στρατιωτικής ηγεσίας, οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου. Επίσης εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, οι βουλευτές κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κ. Ιλχάν Αχμέτ και κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής κ. Αντώνης Γραβάνης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Δημήτρης Ερελιάδης  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε την εξόδιο ακολουθία, απευθύνοντας λόγο παρηγορίας στον σύζυγο, τους γονείς, τον αδελφό και τους λοιπούς συγγενής που είδαν το αγαπημένο τους πρόσωπο να φεύγει από τη ζωή πιστή σε αυτό που τάχθηκε στη ζωή της να κάνει, να βοηθάει συνανθρώπους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει… Αθάνατη!

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

«Η Θράκη και η Ροδόπη αποχαιρετούν σήμερα ένα πρόσωπο που αφοσιώθηκε στο καθήκον και έπεσε για αυτό» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά, και τόνισε πως «είναι ευχή όλων να μην συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, αλλά όταν συμβαίνουν έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη των ανθρώπων που αφοσιώθηκαν στην πατρίδα και έκαναν το καθήκον τους με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας σε όλους μας το παράδειγμα».

Σε μήνυμά του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος μετέφερε τη λύπη του για τον αποχαιρετισμό της Γλυκερίας Μεμεκίδου, που έφυγε από τη ζωή την ώρα που επιτελούσε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία το καθήκον της, και απάλυνε τον πόνο συνανθρώπων μας στη δοκιμαζόμενη Λιβύη.

Η απώλειά της, τόνισε,  είναι οδυνηρή για τον καθένα, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πατρίδα συνολικά, μεταφέροντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους οικείους της.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Γραβάνης τόνισε πως η Γλυκερία Μεμεκίδου ήταν μια δυναμική και επιβλητική γυναίκα που χάθηκε άδικα και αδόκητα  εν ώρα δράσης και προσφοράς στο συνάνθρωπο. 

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων, τόνισε, καθώς εκπλήρωνε το ύψιστο καθήκον της προσφοράς και της αλληλεγγύης, και αυτό την καθιστά ήρωα. Εξέφρασε δε την βαθιά του θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια, στους γονείς και τους οικείους της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.