Απο τον στιβο των γηπεδων στον στιβο της ζωης(+Gallery)

66 νέοι πτυχιούχοι των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

66 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης πέρασαν χθες το πρωί για τελευταία φορά το κατώφλι της Σχολής τους με την ιδιότητα του φοιτητή.
Με την ιδιότητα του φοιτητή μπήκαν, με την ιδιότητα του αποφοίτου εξήλθαν αυτής, καθότι στην ειδική τελετή ορκωμοσίας που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Τμήματος έλαβαν το πολυπόθητο χαρτί που τους κατατάσσει στη λίστα των πτυχιούχων.
66 νέοι και νέες, πρώην πλέον φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος φόρεσαν τα καλά τους και ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν από τα χέρια της κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου και του κ. Νίκου Αγγελούση, τα πτυχία τους, καταχειροκροτούμενοι από γονείς, συγγενείς, φίλους και συμφοιτητές που έδωσαν το παρών για να μοιραστούν μαζί τους την ιδιαίτερη αυτή και μοναδική στιγμή της ζωής τους.

Μετά από την επίδειξη πολεμικών τεχνών που έλαβε χώρα στην αρχή της εκδήλωσης από το τμήμα Καράτε της Σχολής, στην σκηνή ανέβηκε ο πρωτεύσαντας φοιτητής κ. Γεώργιος Χαραλής ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τα χέρια του προέδρου της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος κ. Θανάση Παπαγεωργίου, που ήταν παρών όπως άλλωστε είθισται τα τελευταία δέκα χρόνια.

Ανάμεσα στους αποφοιτήσαντες και τις αποφοιτήσασες ήταν και η δύο φορές Ολυμπιονίκης κ. Πηγή Δεβετζή η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους μέχρι χθες συμφοιτητές της αλλά και τους παρευρισκομένους.

Στο κοινό βρέθηκε και η επίσης πρωταθλήτρια του άλµατος επί κοντώ και φίλη της κ. Έρρικα Πρεζεράκου αλλά και μέλη της οικογένειάς της. Η ίδια σε δηλώσεις της μετά το πέρας της τελετής εμφανώς συγκινημένη δήλωσε πως νοιώθει ότι ανεβαίνει στο βάθρο για τρίτη φορά, αφιερώνοντας το πτυχίο στον πατέρα της, στον οποίο όπως είπε «το χρώσταγε». Μάλιστα, όπως είπε, ο βαθμός του πτυχίου της είναι το 7,3 ίδιο δηλαδή με το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος, τονίζοντας πως «τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο». 

Η κ. Δεβετζή ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους καθηγητές, τους συναθλητές και τους συμφοιτητές της για την υπομονή τους, «για τα δύο αυτά χρόνια που περάσαμε όλοι μαζί» όπως χαρακτηριστικά είπε,  και επεσήμανε πως το πτυχίο δεν σημαίνει και διακοπή των σχέσεων με το ΔΠΘ το οποίο και χαρακτήρισε «δεύτερο σπίτι  της».

Συγκινημένη για την επιτυχία της φίλης της εμφανίστηκε και η κ.Έρρικα Πρεζεράκου η οποία ευχήθηκε στην Πηγή Δεβετζή καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά της.
Εμείς να ευχηθούμε σε όλους τους αποφοιτήσαντες και τις αποφοιτήσασες καλή σταδιοδρομία και μία πορεία αντάξια και ακόμα καλύτερη της συμφοιτήτριάς τους Πηγής Δεβετζή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.