Απο τον Εβρο στην Ξανθη «μεταπηδησε» η Οζωδης Δερματιτιδα

Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας διαβεβαιώνει ο Γιώργος Παυλίδης - Και καταγγέλλει αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς του υπουργείου και της ΕΕ στο θέμα του εμβολιασμού των ζώων

Παρά τη θέση σε καραντίνα και τους εμβολιασμούς των ζώων τελικά δεν απετράπη η εξάπλωση της Οζώδους Δερματίτιδας και στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της ΑΜ-Θ, καθώς όπως όλα δείχνουν κρούσμα της ζωονόσου εμφανίστηκε στο γειτονικό νομό της Ξάνθης.
 
Για το νέο κρούσμα ήδη η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης σε σχετικές δηλώσεις του κάνοντας λόγο για δίμηνη και πλέον αδικαιολόγητη καθυστέρηση από πλευράς του υπουργείου και της ΕΕ, στο θέμα του εμβολιασμού των ζώων που «θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου». Όπως σημείωσε ο κ. Παυλίδης ήδη στην Π.Ε Ξάνθης έχουν γίνει πάνω από 10.000 εμβολιασμοί ζώων, ενώ η περιφέρεια με χθεσινό της αίτημα προμηθεύτηκε επιπλέον 7.000 με 8.000 εμβόλια τα οποία θα διατεθούν σε μεμονωμένους παραγωγούς.
 
Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και ερευνάται από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της περιφέρειας είναι το «άλμα» της ζωονόσου από τον Έβρο στην Ξάνθη. «Είναι πάρα πολύ περίεργο πώς ξαφνικά, υπερπηδώντας μια ευθεία απόσταση 130 χλμ, βρέθηκε κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην περιοχή της Ξάνθης» σχολίασε σχετικά ο κ. Παυλίδης για να τονίσει για άλλη μια φορά την ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών, ευχαριστώντας «για την αποτελεσματικότητα και την κινητικότητά τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.