«Απο τον Εβρο στην Κατεχακη»

Το βιβλίο της προσωπικής διαδρομής του Αναστάσιου Δημοσχάκη ως παράδειγμα για τη νέα γενιά - Παρουσιάστηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Κυριακή ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ.Αναστάσιος Δημοσχάκης όχι για κάποιο πολιτικό σκοπό αλλά για να παρουσιάσει στην Κομοτηνή το βιβλίο του που φέρει τον τίτλο «Από τον Έβρο στην Κατεχάκη».
 
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νότης Χαραλαμπίδης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) κ. Γιάννης Κατσιαμάκας. Στο συγγραφικό έργο και την προσφορά του Αναστάσιου Δημοσχάκη, αναφέρθηκαν σε σύντομες τοποθετήσεις τους ,ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος. 

Ευριπίδης Στυλιανίδης «Οι Θράκες θα πρέπει να νοιώθουν περήφανοι κάθε φορά που κάποιος καταφέρνει να ξεφύγει από τα τοπικά όρια»

Λίγη ώρα πριν τη βιβλιοπαρουσίαση σε δηλώσεις τους ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε με θέρμη στο πρόσωπο του κ. Δημοσχάκη αλλά και στο βιβλίο του. «Το βιβλίο αυτό έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία διότι αποτυπώνει τη διαδρομή ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από τη Θράκη και κατάφερε να σπάσει ένα «κλειστό κύκλο» στο κέντρο της πρωτεύουσας δίνοντας τη δυνατότητα και την ελπίδα σε όλα τα ελληνόπουλα που αναπτύσσονται στην επαρχία να πιστέψουν ότι η χώρα μας είναι μία χώρα ίσων ευκαιριών και πραγματικής κινητικότητας» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης για το βιβλίο σχολιάζοντας πως «οι Θράκες θα πρέπει να νοιώθουν περήφανοι κάθε φορά που κάποιος καταφέρνει να ξεφύγει από τα τοπικά όρια και να δείχνει την αξία της περιοχής και του πολιτισμού της σε ολόκληρη την Ελλάδα».
 
Αναφερόμενος δε στο πρόσωπο του κ. Δημοσχάκη τόνισε πως η διαδρομή και η σταδιοδρομία του είναι παραδειγματική και διδακτική για όλους μας επισημαίνοντας παράλληλα πως «όσο στηρίζουμε τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν, σε όλους τους τομείς, τόσο θα διεκδικούμε και θα παίρνουμε και τις ευκαιρίες που αντιστοιχούν στην περιοχή μας. Μόνο με τη συμμετοχή και την ισότιμη παρουσία εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις θα καταφέρουμε πράγματα για τη Θράκη».
 
Ευχαριστώντας τον κ. Δημοσχάκη για την επιλογή του να παρουσιάσει το βιβλίο και στην Κομοτηνή ο βουλευτής Ροδόπης χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα φάρο για τη νεότερη γενιά «που δείχνει πώς πρέπει να τονώσει την αυτοπεποίθηση της και πώς πρέπει να ενισχύσει τη διεκδικητικότητά της για την περιοχή αυτή που πολλοί την περιφρόνησαν και την αγνόησαν» για να προσθέσει με νόημα πως «ήρθε η ώρα μέσα από αυτή την περιοχή να δούμε την Ελλάδα να ξανασηκώνεται, γιατί η νέα Ελλάδα είναι αυτή που πραγματικά έχει τις δυνάμεις σήμερα να σηκώσει στις πλάτες της το βάρος της ανάκαμψης». 

Αναστάσιος Δημοσχάκης «Όπου και αν υπηρετούσα, λειτουργούσα με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας»

Από την πλευρά του ο συγγραφέας του βιβλίου, επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στυλιανίδη για την πρόσκληση να παρουσιάσουν και στην Κομοτηνή το βιβλίο του, τη φιλία με την οποία τον περιβάλλει και τα φιλόφρονα λόγια του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου διευκρινίζοντας πως το βιβλίο κατά το 1/5 αναφέρεται στη ζωή σε ένα μικρό προσφυγικό ακριτικό αγροκτηνοτροφικό χωριό αλλά ταυτόχρονα αναφέρεται ευρύτερα στη ζωή του Έβρου και της Θράκης αποτελώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να «αναδείξουμε τη γενέτειρά μας διότι αυτό το βιβλίο το διαβάζει όλη η Ελλάδα και έτσι μέσα από αυτό μπορεί ο αναγνώστης να γνωρίσει τη Θράκη». Κατά ένα άλλο 1/5 το βιβλίο αναφέρεται σε παραλειπόμενα, σε «περιστατικούλια», όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Δημοσχάκης που σημάδεψαν συναντήσεις που είχε ως αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με αρχηγούς ξένων χωρών και δεν τα γνωρίζουν ούτε οι δημοσιογράφοι. Τα υπόλοιπα 3/5 του βιβλίου αναφέρονται σε μείζονα επιχειρησιακά περιστατικά που συνέβησαν στη χώρα μας, αστυνομικού αντικειμένου, στα οποία συμμετείχε ο κ. Δημοσχάκης έχοντας πρωταγωνιστικό ή συνδρομητικό ρόλο, όπως η Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα ή η επιχείρηση του Μυλοποτάμου.
 
Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της προσωπικής του διαδρομής ο βουλευτής Έβρου υπογράμμισε πως δυσκολίες συναντούν όλοι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πορεία τους, επισημαίνοντας για τη δική του πορεία πως «είναι πιο εύκολο κανείς να περάσει από ένα ναρκοπέδιο και να διασωθεί παρά να κάνει μια διαδρομή 35 ετών από τον Έβρο στην Αθήνα και να έχει στα χέρια του την ασφάλεια της χώρας». Ένας από τους παράγοντες, που συνέτεινε στην προσπέραση των δυσκολιών, κατά τον κ. Δημοσχάκη ήταν η βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. «Όπου και αν υπηρετούσα, λειτουργούσα με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας και είχα πάντα στη δική μου πλευρά τους συνεργάτες μου και την τοπική κοινωνία και κανέναν απέναντι. Ήταν πολύ σημαντικά εφόδια και όπλα για να μπορέσω να επιτύχω στην πορεία μου» σημείωσε κλείνοντας ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.