Απο το Τμημα Οικονομικων Επιστημων του ΔΠΘ οι επιχειρηματιες του αυριο

Βραβεύτηκαν και φέτος οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες, στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα 1» - Πέντε τα φετινά βραβεία, που έδωσαν η Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε. και για πρώτη χρονιά η εταιρεία Smile Cosmetics

Για άλλη μία χρονιά, οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που ανέπτυξαν οι 4ετής φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, στο πλαίσιο του μαθήματος «Επιχειρηματικότητα 1» βραβεύτηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην Νομική Σχολή του ΔΠΘ.
 
Φέτος από τις συνολικά 41 ομάδες φοιτητών, αναδείχθηκαν πέντε οι οποίες και βραβεύτηκαν, γεγονός που κατέστη δυνατό, καθώς στην πολυετή προσφορά της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε. που χρηματοδοτεί τα βραβεία, ήρθε να προστεθεί και η προσφορά, για πρώτη φορά φέτος, της εταιρείας Smile Cosmetics, η οποία βράβευσε δύο από τις ιδέες που κατατέθηκαν.
 

Την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος ο οποίος και επέδωσε τα τρία πρώτα βραβεία με τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα, ενώ ο κ. Δημήτρης Βόσμανδρος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεία Smile Cosmetics, επέδωσε δύο ειδικά βραβεία, με τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα, σε ιδέες με σχετικό του τομέα δραστηριοποίησης της εταιρείας, αντικείμενο. 

Περικλής Γκόγκας «Οι φετινές ιδέες, οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων» 

«Στόχος του μαθήματος της επιχειρηματικότητας είναι να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές μας ως δυνητικούς επιχειρηματίες. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μάθουν να σκέφτονται και να γεννούν καινοτόμες ιδέες, ώστε κάποιοι με βάση αυτές να τις ακολουθήσουν στο μέλλον, ή ακόμα και ως στελέχη μιας επιχείρησης να μπορέσουν να είναι πιο χρήσιμοι από ό,τι θα  ήταν διαφορετικά» επεσήμανε καλωσορίζοντας τους φοιτητές του ο υπεύθυνος καθηγητής του μαθήματος κ. Περικλής Γκόγκας.
 

Ο κ. Γκόγκας τόνισε επίσης πως οι βραβεύσεις πραγματοποιούνται μεταξύ άλλων και για την τόνωση του ηθικού των νέων ανθρώπων, που σκέφτονται να ακολουθήσουν το επιχειρείν στο μέλλον, ενώ τόνισε πως βασικά κριτήρια της επιλογής των καλύτερων ιδεών ήταν η καινοτομία αλλά και το συνολικό business plan που υλοποίησαν οι ομάδες.
 
Ο κ. Γκόγκας επεσήμανε επίσης πως οι φετινές ιδέες, ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων, συγχαίροντας το σύνολο των συμμετεχόντων φοιτητών για την πολύ σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν και προέτρεψε τα παιδιά να διατηρήσουν τον ενθουσιασμό τους σε πείσμα των καιρών και επεσήμανε «είναι προτιμότερο να είσαι ένας καλός επιχειρηματίας που έχει μία μέτρια ιδέα, παρά ένας κακός επιχειρηματίας που έχει μία πολύ καλή ιδέα», υπογραμμίζοντας πως πολλές από τις ιδέες που γεννήθηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος, αποτέλεσαν την αρχή  για την γέννηση μιας επιχείρησης ή μιας  επιχειρηματικής ιδέας. 

Δημήτρης Πολιτόπουλος «Μέσα από εσάς παίρνουμε δύναμη γιατί βλέπουμε πως υπάρχει συνέχεια» 

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε. κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των φοιτητών, λέγοντας πως κάθε γενιά έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πάντα, προτρέποντάς τους να επιμείνουν στις ιδέες, τα όνειρά και τα οράματά τους. «Μέσα από εσάς παίρνουμε δύναμη γιατί βλέπουμε πως υπάρχει συνέχεια» επεσήμανε τονίζοντας πως για την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης χρειάζονται οι καλύτεροι. «Την πατήσαμε ως  κοινωνία, γιατί δεν ήμασταν καλοί» τόνισε για να υπογραμμίσει πως «πρέπει να είμαστε οι καλύτεροι». «Έχετε την ατυχία να ζείτε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, αλλά στο χρονικό διάστημα που αυτή βρίσκεται ίσως στο χαμηλότερο σημείο της ιστορίας της» είπε ο ίδιος, καλώντας τους φοιτητές να δημιουργήσουν μέσα από την προσπάθεια, τις συνθήκες εκείνες ώστε να φτάσουν στο απόγειο της δημιουργίας τους, για να επισημάνει τέλος τη συνέχεια της στήριξης της εταιρείας προς τον θεσμό πλέον των βραβείων τονίζοντας πως «μέσα από αυτό  προσπαθούμε όλοι μαζί από κοινού να ενώσουμε το τρίπτυχο Πανεπιστήμιο, πόλη και παραγωγή». 

Δημήτρης Βόσμανδρος «Στα μάτια σας βλέπω τους καινούργιους επιχειρηματίες της Ελλάδας» 

Τέλος τον λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Βόσμανδρος, πρόεδρος της Smile Cosmetics ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές υπογραμμίζοντας πως «στα μάτια σας βλέπω τους καινούργιους επιχειρηματίες της Ελλάδας».
 

Ο κ. Βόσμανδρος υπογράμμισε επίσης την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς του ΔΠΘ αλλά και τις υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής για την ανάπτυξη και την καινοτομία, τονίζοντας πως βασικός στόχος του βραβείου είναι να φέρει κοντά το Πανεπιστημίο και τις επιχειρήσεις, γεγονός που όπως τόνισε «υπολείπεται τη σήμερον ημέρα, αλλά ελπίζω να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί στον χρόνο».
 
«Να έχετε αυτοπεποίθηση, γιατί πάνω σε αυτή θα χτίσετε το μέλλον σας» τόνισε απευθυνόμενος στους φοιτητές επισημαίνοντας τη σημασία της προσπάθειας, της φαντασίας και του οράματος σε κάθε τους επαγγελματικό βήμα. 

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν αναλυτικά έχουν ως εξής: 

Από τον κ. Πολιτόπουλο και την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης Α.Ε.:
Το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 900 ευρώ κέρδισε η ομάδα “OikoClean” αποτελούμενη από τους κ.κ. Αναστάσιο Καρπούζα, Ιωάννη Αναστασιάδη, Ελένη Ταξίδου, Πασχαλίνα Τόσιου, Ραχήλ Γεροντίδου και Ειρήνη Γιαννακάκη, οι οποίοι ανέπτυξαν μια κάψουλα πλυντηρίου, η οποία συνδυάζει τέσσερα βασικά συστατικά σε ένα, ήτοι απορρυπαντικό, μαλακτικό, χρωμοπαγίδα και απολυμαντικό αλάτων.
 
Το δεύτερο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 600 ευρώ, έλαβαν οι κ.κ. Δημήτρης Δουλαλάς, Ηλίας Κυριζόπουλος, Στυλιανή Πουλικίδου, Σοφία Τσαμοπούλου, Τζιρίδης και Κωνσταντίνος Τσιτσίγκος για την “Pet Fur Dryer Brush” που όπως μαρτυρά το όνομά της πρόκειται για μια ηλεκτρική βούρτσα χτενίσματος για κατοικίδια, η οποία χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της γούνας, μετά το μπάνιο, παράλληλα με το χτένισμα, ενώ διαθέτει επιπλέον και την επιλογή χρήσης ενεργών ιόντων για να κάνει τη γούνα του κατοικιδίου πιο λαμπερή, με το πάτημα ενός κουμπιού.
 

Το τρίτο και τελευταίο βραβείο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας – Θράκης και τα 300 ευρώ, έλαβαν οι κ.κ.Διονυσία Εξάρχου, Ιωάννης Αθανασιάδης, Φίλιππος Ταμπουράς, Ειρήνη Τερζάκη, Κατερίνα Γρηγοριάδη και Σοφία Λούντζη, οι οποίοι δημιούργησαν το “Pop up offer”, ένα application που ενημερώνει τους χρήστες για προσφορές σε διάφορα είδη κοντά  στην περιοχή που βρίσκονται μέσω GPS ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους.
 
Από τον κ. Βόσμανδρο και την Smile Cosmetics δόθηκαν δύο ειδικά βραβεία, το πρώτο εκ των οποίων έλαβε ως χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ και το δεύτερο 600 ευρώ.
 
Το πρώτο ειδικό βραβείο έλαβε η ομάδα των κ.κ. Δωροθέα Γεωργιάδου, Μαρίας Διαμαντίδους, Αναστασίας Κούκου, Ιωάννη Μπότσογλου, Αντώνη Κουρούδη και Αντώνη Ψυχούλα, οι οποίοι δημιούργησαν το “Shampoo Shaker”, ένα Shaker το οποίο δίνει την δυνατότητα στον χρήστη του να συνθέσει το δικό του σαμπουάν ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμεί, αναμειγνύοντας σαμπουάν σε μορφή σκόνης που υπάρχει σε συσκευασίες από ανακυκλωμένο χαρτί, νερό και άλλα συστατικά της επιλογής του.
 
Το δεύτερο βραβείο της Smile Cosmetics έλαβε το “Perfectum”, ήτοι ένα αρωματικό κούμπωμα για σκουλαρίκια, το οποίο δημιούργησαν οι κ.κ. Μαρία Τσιουμάνη, Άννα Λιανουδάκη, Παρασκευή Πεταλά, Ζαφειρία Παπαδάκη και Αναστασία Θυμνιούδη, που πέραν του βραβείου έλαβαν και 600 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.