«Απο το παλαιο στο νεο συστημα ΠΦΥ»

Εκδήλωση στην Κομοτηνή από την 4η ΥΠΕ

Ανοιχτή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Από το παλαιό στο νέο σύστημα ΠΦΥ» διοργανώνει η 4η ΥΠΕ σε σχετικά με τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και ώρα 18.30 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
 
Απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, ο υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Ηλίας Θεοδωρίδης εξηγεί για το περιεχόμενο της εκδήλωσης σε σχετικό μήνυμά του:
 
«Μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα είναι αυτή που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
 
Η σύνδεση της ΠΦΥ με την πρόληψη, η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), η θεσμοθέτηση των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η ενίσχυση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η προσπάθεια ανανέωσης του τεχνολογικού και ιατρικού εξοπλισμού, της πρωτοβάθμιας φροντίδας μαζί με την ένταξη των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποτελούν τα δομικά στοιχεία αυτής της μεταρρύθμισης.
 
Η δημιουργία ηλεκτρονικής υποδομής και στήριξης των προγραμμάτων πρόληψης, του προγραμματισμού των ραντεβού και κυρίως η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας των πολιτών (ηλεκτρονική κάρτα υγείας) εκσυγχρονίζουν τη λειτουργία του θεσμού και αναβαθμίζουν ποιοτικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
 
Για όλα αυτά, αλλά και για τα σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται σ' αυτή τη μεταβατική περίοδο, καθώς επίσης και για το ρόλο κοινωνικού ελέγχου της ΠΦΥ που αποδίδεται στην Α' βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες που θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4486/2017 θα συζητήσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες της Κομοτηνής στη συνάντηση που θα γίνει στις 17 Απριλίου στις 18:30 στο Αμφιθέατρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης (έναντι Ηρώου) στην Κομοτηνή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.