Απο το Απριλιο οι ψεκασμοι για τα κουνουπια στην ΑΜΘ

Αριστείδης Μωυσιάδης, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών

«Είμαστε πανέτοιμοι για να διαχειριστούμε το θέμα της προνυμφοκτονίας και τις ακμαιοκτονίας»

Τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην ΑΜΘ, σύμφωνα με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, κ. Αριστείδη Μωυσιάδη.

 «Είμαστε πανέτοιμοι για να διαχειριστούμε το θέμα της προνυμφοκτονίας και τις ακμαιοκτονίας» σημείωσε, με την ημερομηνία έναρξης να τοποθετείται στα μέσα του Απριλίου, ανάλογα βέβαια και τις καιρικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα θα κρατήσει μέχρι το φθινόπωρο, και θα καλύψει όλες τις περιοχές, με έμφαση περιοχές όπου η όχληση που παρατηρείται είναι μεγαλύτερη, όπως είχε γίνει και τις προηγούμενες χρονιές.

«Σε περιοχές που έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα και εντοπίζουμε εστίες, οι ψεκασμοί θα είναι περισσότεροι, εντονότεροι και θα γίνουν και επαναληπτικοί» ανέφερε.

Ο κ. Μωυσιάδης εξέφρασε λοιπόν την πεποίθηση πως οι ψεκασμοί θα πάνε καλά φέτος, γιατί έχουν τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό, τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ από τις μέχρι τώρα επαφές τους τόσο με τις Περιφερειακές Ενότητες, όσο και τους αναδόχους, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ζήτημα που θα διακινδυνεύει την έναρξη του προγράμματος, το οποίο διανύει άλλωστε την τρίτη του χρονιά, με την συνεργασία των δύο προηγούμενων να αποτελεί βάση για αυτή.

Προετοιμασία για τη νέα σύμβαση

Αυτή είναι και η τελευταία χρονιά του τρέχοντος τριετούς προγράμματος, το μέγεθος του οποίου κάνει απαραίτητο να ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί άλλες χρονιές στην έναρξή του.

Ο κ. Μωυσιάδης τόνισε πως υπάρχει πάντα προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, πριν αυτές τις βρουν μπροστά τους, και κινούνται ανάλογα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.