Απο τις Σαπες ο νεος Αρχιγραμματεας της Αγιας και Ιερας Συνοδου του Οικουμενικου Πατριαρχειου

Ο π. Γρηγόριος Φραγκάκης προήχθη στη συνεδρίαση της Συνόδου την Τετάρτη

Την Τετάρτη 17 Μαρτίου  η Α. Θ. Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος προήγαγε στη θέση του Αρχιγραμματέα τον μέχρι τούδε Υπογραμματέα Πανοσιολ. Διάκονο π. Γρηγόριο Φραγκάκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την κωμόπολη των Σαπών Ροδόπης της Ιεράς Μητρόπολης μας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και το χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως συγχαίρουν τον π. Γρηγόριο και εύχονται ολοθύμως καλή και ευλογημένη διακονία στα νέα υψηλά καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών με τον νέο Αρχιγραμματέα

Μεγάλη τιμή για το Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και ιδιαίτερα την γενέτειρα του, τις Σάπες, χαρακτηρίζει το γεγονός ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Μάλιστα ο ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο Αρχιγραμματέα, συγχαίροντάς τον και ευχόμενος  «καλή δύναμη και ευλογία του Θεού στο έργο του» ενώ δεν παρέλειψε να του εκφτάσει την υπερηφάνεια του συνόλου της κοινωνίας για την προαγωγή του.

Να σημειωθεί ότι ο π. Γρηγόριος σπούδασε στα τμήματα Θεολογικής και Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το 2008 χειροτονήθηκε σε διάκονο της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου και το 2017 προήχθη σε Υπογραμματέα της.

Η χειροτονία του νέου Αρχιγραμματέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο βαθμό του Πρεσβυτέρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.