Απο τις 23 θεσεις προσωπικου ΙΔΟΧ εγκριθηκαν μολις οι 6 στην ΠΑΜΘ

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: «Θέμα μηνών να έχουν προβλήματα λειτουργίας οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας»

«Η Κυβέρνηση δεν αγαπά την Αυτοδιοίκηση και το δείχνει με κάθε τρόπο». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της  Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, λαμβάνοντας αφορμή αυτή τη φορά από τον μειωμένο αριθμό προσλήψεων που ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών για την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η περιφερειακή παράταση επισημαίνει τη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης Β Βαθμού υπογραμμίζοντας πως «η λογική του συγκεντρωτικού κράτους αφαιρεί συνεχώς από την Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και πόρους». Μάλιστα εξηγεί πως «η κατάσταση με το προσωπικό είναι τραγική και σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος σε θέση ευθύνης και ιδιαίτερης σημασίας (όπως κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, επόπτες υγείας, μηχανικοί, γεωπόνοι φυτοϋγεινομικοί ελεγκτές  κλπ). Αντίθετα, με το σύστημα κινητικότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, έχει επέλθει η πλήρης απομύζηση στελεχών των Περιφερειών της επαρχίας προς το κέντρο (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή και σε πιο “μαλακές” υπηρεσίες».

Παράλληλα μεταφέρει πως «την προσεχή Δευτέρα, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ (γιατί άραγε η Οικονομική Επιτροπή;) καλείται να κατανείμει 6 θέσεις ΙΔΟΧ έναντι 23 που είχε ζητήσει με προηγούμενη απόφασή της» για να σχολιάσει ότι «έτσι έκρινε η κεντρική Διοίκηση, η οποία δεν ξέρει πως να βολέψει την πληθώρα των …δικών της υπαλλήλων. Ότι μόνο 6 θέσεις επιστημονικού δυναμικού είναι «απαραίτητες» για την ΠΑΜΘ από τις 23 που ζητήθηκαν. Τι κι αν από το 2011 που ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι αιρετές περιφέρειες το μόνιμο προσωπικό της ΠΑΜΘ έχει μειωθεί κατά 45%. Αυτό δυστυχώς δεν τους νοιάζει…».

«Όλα αυτά τα φαινόμενα οδηγούν στην απαξίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, της μετατροπής της σε μαγαζάκι ρουσφετιών και μικροεξυπηρετήσεων, σε αδιαφανές μοίρασμα δημοσίου χρήματος και γενικά στη δημιουργία κλίματος που απωθεί τους πολίτες από αυτό που λέγεται “Δημόσιος Βίος”» επισημαίνει κλείνοντας η περιφερειακή παράταξη.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.