Απο την σχολη στην πραξη φερνει τους νεους νομικους η ELSA Komotini

Μέσα από το Career Weekend που πραγματοποίησε το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου

Μια πλήρη εικόνα σχετικά με τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του νομικού επαγγέλματος μετά το Πανεπιστήμιο, καθώς και τον τρόπο διεκδίκησής τους, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν οι νέοι νομικοί που συμμετείχαν στο Career Weekend που διοργάνωσε η ELSA Komotini το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Μέσα από τις εισηγήσεις των συμμετεχόντων, παρουσιάστηκαν διαφορετικές επαγγελματικές σταδιοδρομίες που οι νέοι Νομικοί μπορούν να ακολουθήσουν μετά τη λήψη του πτυχίου.

Από τη σχολή στην πράξη

Όπως τόνισε η κ. Αναστασία Σαββίδου από το Τμήμα Κομοτηνής της ELSA, το Σαββατοκύρακο είναι πολύ χαρούμενοι που κατάφεραν, για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, να πραγματοποιήσουν το Career Weekend, που προσέλκυσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες.

Πέρα από τα πιο γνωστά, όπως η δικηγορία ή το δικαστικό σώμα, τόνισε, υπάρχουν πολλοί άλλοι διέξοδοι για τους νομικούς, τους οποίους θέλησαν να τονίσουν με αυτό το διήμερο, μέσα από σύγχρονα μεταπτυχιακά.

«Θέλουμε να δείξουμε στους φοιτητές και γενικότερα στους νέους νομικούς πως τελειώνοντας την Νομική, μπορούν να ασχοληθούν με πάρα πολλά πράγματα» μαζί με άλλα εφόδια, όπως η κατάρτιση του βιογραφικού σημειώματος, η παρουσία σε μια συνέντευξη. 

Άλλωστε στόχος του σωματείου είναι να φέρει την νομική θεωρία από τη σχολή στην πράξη, για αυτό και κάνουν πολλές δράσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ELSA traineeships, με φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση στο εξωτερικό από τον προπτυχιακό κύκλο, αλλά και σεμινάρια, συνέδρια και άλλα που θα φέρουν τους φοιτητές σε άμεση επαφή με τα νομικά.

Ανάδειξη των προοπτικών 

Η ELSA Komotini, ως παράρτημα του διεθνούς οργανισμού, προσπαθεί από το 2003 να πραγματοποιεί μια σειρά από δράσεις, όπως αυτό το διήμερο, σημείωσε ο κ. Βασίλης Καϊτσάς, μέσα από το οποίο θέλουν να αναδείξουν για τους συναδέρφους τους πώς θα αξιοποιήσουν τις προοπτικές που τους δίνει το πτυχίο της Νομικής.

Έτσι οι εισηγήσεις κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεματικών από διακεκριμένους ομιλητές που ενδιαφέρουν τους νέους νομικούς , επιδιώκοντας την προώθηση των διαφόρων προοπτικών επαγγελματικής εξέλιξης και κατάρτισης  μέσω διαλέξεων και workshops, όσο και διαδραστικών εκπαιδευτικών μεθόδων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.