Απο την Αθηνα στο Away The New Era για μια βραδια υψηλης γαστρονομιας

Δια χειρός του Κομοτηναίου Σεφ Σταύρου Γιαξή

Μια βραδιά με γεύσεις διαφορετικές, αγαπημένες και παραδοσιακές φτιαγμένες όμως με σύγχρονες τεχνικές, δια χειρός του Κομοτηναίου σεφ Σταύρου Γιαξή προσέφερε σε όσους έδωσαν το παρών το βράδυ της Πέμπτης το Away The New Era.

Έχοντας κερδίσει επάξια την θέση του στις υψηλής αισθητικής και ποιότητας γευστικές γωνιές της πόλης το Away φιλοξένησε στην κουζίνα τον Κομοτηναίο σεφ ο οποίος ετοίμασε ειδικά για τους συμπατριώτες του ένα μενού πέντε πιάτων συνδυάζοντας γεύσεις αλλά και προϊόντα της Βορείου Ελλάδος, με νεοεισερχόμενα στην ελληνική διατροφή προϊόντα.

Σαλάτα κινόα, με αβοκάντο, μάνγκο, ρόδι και ντρέσινγκ δυόσμου για το «καλωσόρισμα» ώστε να ακολουθήσουν τα ψητά μανιτάρια με πραλίνα από φυστίκι αιγίνης και γλάσο βαλσάμικο. Αμφότερα προετοιμάζοντας τους θαμώνες για το κυρίως πιάτο έχοντας την επιλογή του ταρτάρ μοσχαριού με λάδι τρούφας και κρόκο αυγού ή του «θρακιώτικου» τραχανότου κολοκύθας με απάκι και κρέμα φέτας που μας κέρδισε.

Ένα μενού συνδυασμός της εστιατορικής οικογενειακής παράδοσης του σεφ και της προσωπικής του όμως μαγειρικής διαδρομής, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων. Μια διαδρομή που όπως εξήγησε ο ίδιος ξεκίνησε από ανάγκη εμπλουτίστηκε ωστόσο στην πορεία με πάθος για την μαγειρική που μέχρι στιγμής τον έχει οδηγήσει και σε εστιατόρια της Ολλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας, με την μόνιμη βάση του να αποτελεί πλέον η Αθήνα.

 Ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Νίκο Χατζηθεοδώρου για την συνεργασία αυτή και την ευκαιρία να «φιλοξενήσει» όπως τόνισε τους συμπατριώτες του σε έναν χώρο όπως το Away, αισθήματα που «αποτυπώθηκαν» και στα πεντανόστιμα πιάτα του. «Υπάρχουν οι βάσεις και οι γεύσεις της Θράκης στη μαγειρική μου αυτό δεν αλλάζει καθότι αποτελεί βίωμα» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως η μαγειρική για τον ίδιο αποτελεί «πάθος, δημιουργία αλλά και τρόπος επικοινωνίας με τους πελάτες του».

Το κλείσιμο της βραδιάς επεφύλασσε λαχταριστό κρεμέ σοκολάτας με τζελ πορτοκάλι, κραμπ μπισκότο και φρούτα του δάσους, που συνδυάστηκαν ιδανικά με τις γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών, οι ετικέτες των οποίων εμπλουτίζονται εν αναμονή της παρουσίασης του νέου καταλόγου του καταστήματος, ή των χειμερινών κοκτέιλ για τους λάτρεις των πιο premium γεύσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.