«Απο την ανακυκλωση…στην δεντροφυτευση» το 1ο Μειονοτικο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης

Ριτβάν Δελή Χασάν: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων αγκάλιασαν την από κοινού προσπάθεια δίνοντας ένα μήνυμα ενότητας για ένα καλύτερο περιβάλλον»

Το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, για 3η συνεχόμενη σχολική χρονιά συμμετέχει στο Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» που διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής, έτσι παραμένοντας ενεργό σε ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακύκλωσης για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την Αφής και τα Τηγανέλαια Θράκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης www.followgreen.gr/komotini.

«Τα δύο προηγούμενα έτη, το σχολείο μας κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα σχολεία σε όλοι την Ελλάδα» δηλώνει ο εκπρόσωπος του προγράμματος ο εκπαιδευτικός κ. Ριτβάν Δελή Χασάν «και  επιβραβεύτηκε για την προσπάθειά». «Εκτός από αυτό όμως» συμπληρώνει, «μέσα στα πλαίσια του διαγωνισμού, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με άλλα σχολεία του Δήμου μας, όπως τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Κομοτηνής. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας επεκτείναμε τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, κι εκτός από την ανακύκλωση αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού δενδροφύτευση στις αυλές των Ειδικών Δημοτικών Σχολείων».

Όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός, μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές και οι μαθήτριες των  σχολείων  είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Αγκάλιασαν την από κοινού προσπάθεια δίνοντας ένα μήνυμα ενότητας για ένα καλύτερο περιβάλλον. Αναμφίβολα, η αλληλεπίδραση αυτή είχε διπλή σημασία, καθώς η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών δεν σταμάτησε στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά επεκτάθηκε και σε θέματα ένταξης και συμπερίληψης με ειδικές ανάγκες, αποδοχή της διαφορετικότητας και ανατροπή των στερεοτύπων για τα άτομα με αναπηρία.

Κλείνοντας ο κ. Ριτβάν Δελή Χασάν εξέφρασε την ελπίδα «μελλοντικά να γίνουν ανάλογες δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον που θα μεριμνά τις ανάγκες όλων μας και  θα αφυπνίζουν τους ανθρώπους για ενεργή και πρώιμη παρέμβαση όπου χρειάζεται».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.