Απο τη Θρακη ξεκινα το Οικιστικο Προγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Τελετή θεμελίωσης νέων ΣΟΑ στην Ορεστιάδα

Την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 10:15 θα πραγματοποιηθεί στην Ορεστιάδα η τελετή Θεμελίωσης Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο συγκρότημα ΣΤΑΘΑΤΟΥ. Στην τελετή αναμένεται να δώσει το παρών η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

Πρόκειται για την έναρξη υλοποίησης του Οικιστικού Προγράμματος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είχε προαναγγείλει από την Ξάνθη ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά τότε ο υπουργός αναμένεται μέσα στην επόμενη διετία θα κατασκευαστούν 200 κατοικίες για στρατιωτικούς στη Θράκη και 400 κατοικίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που να  καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όχι μόνο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα τμήμα αυτού του οικιστικού προγράμματος θα αφορά και την κάλυψη αναγκών άλλων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το Υπουργείο Υγείας και από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές» είχε επισημαίνει ο κ. Δένδιας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.