Απο τη Δευτερα ξανα σε επισχεση οι γιατροι του ΕΟΠΥΥ

Ξανά από τη Δευτέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τις επισκέψεις τους σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα. Κι αυτό διότι η βασικοί πάροχοι υγείας του ΕΟΠΥΥ, εγκαλώντας το Υπουργείο Υγείας για ασυνέπεια ως προς τη σύμβαση, που έχει υπογράψει μαζί τους, προχωρούν πλέον σε νέες κινητοποιήσεις, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των υπέρογκων οφειλών του Οργανισμού, οφειλές που συσσωρεύτηκαν από εκείνες των προηγούμενων ασφαλιστικών ταμείων, από το 2010, ακόμα, αλλά και από αυτές του ενιαίου πλέον ΕΟΠΥΥ, από τον Απρίλιο του 2012.

Στέργιος Κυριαζίδης «Δεν μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να πιστώσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Στέργιο Κυριαζίδη, μόνο οι οφειλές από το 2010 και 2011, που έχουν λαμβάνειν οι γιατροί της Ροδόπης από το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, υπολογίζονται γύρω στα 2 εκατ. ευρώ. «Εμείς έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας και στο παρελθόν», επισήμανε ο κ. Κυριαζίδης, «αλλά πλέον θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα πρέπει να βγουν να πουν την αλήθεια, ότι πραγματικά βρισκόμαστε σε αδιέξοδα. Διότι καλλιεργήθηκε μια εντύπωση στον κόσμο ότι είμαστε ασφαλισμένοι και έχουμε κάποιες παροχές, όμως στην ουσία ποιες είναι οι παροχές; Δεν μπορεί η ιδιωτική πρωτοβουλία να πιστώσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αυτή τη στιγμή τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια, τα μικροβιολογικά και γενικώς όλοι οι ιδιωτικοί φορείς, οι πάροχοι δηλαδή του Υπουργείου, δεν μπορούν να συνεχίσουν γιατί ασφυκτιούν οικονομικά». Για τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης πλέον ξεκινά ο αγώνας για το αυτονόητο, «το δικαίωμά μας να αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που παρέχουμε, βάση της σύμβασης που έχουμε υπογράψει με τον ΕΟΠΥΥ».

Συμπαράσταση σε γιατρούς και προσωπικό του Σισμανογλείου

Επιπλέον, ο Σύλλογος δηλώνει συμπαραστάτης των νοσοκομειακών γιατρών και του προσωπικού του Νοσοκομείου Κομοτηνής απέναντι στην επιχειρούμενη υποβάθμισή του. «Από τη μια η κατάρτιση και η εφαρμογή προγραμμάτων εφημεριών χωρίς επιστημονική έγκριση», τονίζεται σε ανακοίνωσή του, «και από την άλλη η έλλειψη ιατρών και η αντικατάστασή τους με ιατρούς με μπλοκάκι, οδηγούν αναπόφευκτα σε αυτό που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει. Την σοβαρή υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και την συνεπακόλουθη συγχώνευσή του. Δυστυχώς και σε αυτό επαληθευθήκαμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.