«Απο ολη την υλη και διαβαθμισμενης δυσκολιας τα θεματα στη Βιολογια»

Κώστας Νικόπουλος, Καθηγητής Βιολογίας, Φροντιστήριο «2001 Ορόσημο»


Καθηγητές Φροντιστηρίων της Ροδόπης σχολιάζουν τα θέματα

Στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) εξετάστηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων από τα ΓΕΛ. Ο «ΠτΘ» ζήτησε τη συνδρομή του Καθηγητή και συνιδιοκτήτη του Φροντιστηρίου «Θεώρημα» κ. Σωτήρη Αμανατιάδη και του καθηγητή Βιολογίας του Φροντιστήριο «2001 Ορόσημο» κ. Κώστα Νικόπουλου για τον σχολιασμό των θεμάτων στα δύο μαθήματα.

Αποτιμώντας τα θέματα της Βιολογίας εκ μέρους του Φροντιστηρίου «2001 Ορόσημο», ο καθηγητής κ. Κώστας Νικόπουλος σημείωσε αρχικά πως «σήμερα δίνονται ουσιαστικά τρεις βιολογίες, η Βιολογία προσανατολισμού με το νέο σύστημα, η Βιολογία προσανατολισμού με το παλιό σύστημα και η Βιολογία Γενικής» για να αναλύσει στη συνέχεια πως «τα θέματα όσον αφορά τη Βιολογία του νέου συστήματος, σίγουρα υπήρχαν απαιτητικές ερωτήσεις. Ξεκινώντας από το θέμα Α βλέπω στα πολλαπλής επιλογής πάρα πολύ καλές ερωτήσεις, που ουσιαστικά κάνουν και αξιολόγηση της κριτικής σκέψης των παιδιών. Το θέμα Β νομίζω ότι είναι εύκολα διαχειρίσιμο από όλους τους μαθητές που είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. Για πρώτη φορά στη Βιολογία Προσανατολισμού υπάρχει και η Βιολογία Γενικής μέσα οπότε βλέπουμε ξεκάθαρα στο Γ1 και στο Γ2 ξεκάθαρες ασκήσεις από τη Βιολογία Γενικής και το τέταρτο θέμα είναι ένα κλασικό συνδυαστικό θέμα Βιολογίας Προσανατολισμού, το οποίο προφανώς για να το προσεγγίσει κάποιος μαθητής σίγουρα απαιτούσε σε βάθος κατανόηση της σχετικής θεωρίας, και ήθελε βέβαια άρτια γνώση τεχνικών επίλυσης τέτοιων  προβλημάτων και προφανώς ικανότητα στο να διαχειριστεί τον χρόνο του, για να μπορέσει να προσεγγίσει μια υψηλή βαθμολογία».

Ερωτηθείς για την επάρκεια χρόνου ο κ. Νικόπουλος επεσήμανε πως τα ζητούμενα των θεμάτων ήταν πολλά, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως «αυτό γίνεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια, οπότε μόνο τα παιδιά που έχουν πολύ μεγάλη ικανότητα να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο αυτό το τρίωρο, νομίζω ότι θα μπορέσουν να προσεγγίσουν το άριστα».

Κλείνοντας ο καθηγητής σημείωσε πως «τα θέματα καλύπτουν ευρύ φάσμα της ύλης. Δηλαδή προσπάθησε η επιτροπή να καλύψει όλη την ύλη με ερωτήσεις, και έχουν και μια διαβάθμιση στη δυσκολία, οπότε αυτό σίγουρα θα  είναι καλό για τους μαθητές που προετοιμάστηκαν κατάλληλα να μπορέσουν να διακριθούν», ευχόμενος, τέλος, καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά και για τα υπόλοιπα μαθήματα.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.