Απο αυριο επανερχεται στην κανονικοτητα η Β’ Πανεπιστημιακη Χειρουργικη Κλινικη ΠΓΝΑ

Είχαν συμπτυχθεί οι χειρουργικές κλινικές για τις ανάγκες νοσηλείας περιστατικών Covid-19

Την ανακοίνωση, ότι από την Δευτέρα θα επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του κ. Βαγγέλης Ρούφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και 15 ημέρες έχουν συμπτυχθεί οι δυο χειρουργικές κλινικές, ώστε να εξυπηρετηθούν στο χώρο, τα περιστατικά Covid με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται τα τακτικά χειρουργεία.

Ο κ. Βαγγέλης Ρούφος «Δεν είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό δηλώνει ο κ. Ρούφος αλλά είναι μια ανάγκη την οποία ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Φαίνεται όμως πως η πίεση αποκλιμακώνεται γι’ αυτό και έχει δοθεί εντολή την Δευτέρα να επανέλθει η Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική. Είμαστε σε μια καλή πορεία και φαίνεται πως η αποκλιμάκωση θα συνεχισθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υβριδική αίθουσα της αγγειοχειρουργικής κλινικής

Αναφερόμενος ο κ. Ρούφος στην υβριδική αίθουσα ως αίτημα της πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής για περαιτέρω απλοποίηση ανάλογων επεμβάσεων τόνισε ότι υπάρχει σχετική επικοινωνία με την Περιφέρεια ώστε οι διαδικασίες για την υλοποίηση της να τρέξουν γρηγορότερα μέσα από κάποιο άλλο πρόγραμμα, για ν προσθέσει ότι υπάρχει σχεδιασμός δημιουργίας και άλλων τριών ψηφιακών αιθουσών μέσω ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.