Απληρωτοι για τεσσερις μηνες οι εργαζομενοι ολων των συνδικαλιστικων οργανωσεων

Δεν υπογράφει τη σχετική απόφαση η υπ. Εργασίας - Καταγγελία του Εργατικού Κέντρο Κομοτηνής με αιχμές και για τη στάση των εργαζομένων του

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων λόγω της καθυστέρησης υπογραφής της απόφασης χρηματοδότησης τους από μέρους της υπουργού Εργασίας. Την παραπάνω καθυστέρηση καταγγέλλει με ομόφωνή απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής εξηγώντας πως «η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων γίνετε με χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις όλων των εργαζομένων και δεν επιβαρύνεται  ο κρατικός προϋπολογισμός».
 
Παράλληλα στην απόφασή του το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής αφήνει αιχμές και για τη στάση των εργαζομένων  του Κέντρου οι οποίοι «δεν έχουν κάνει καμία καταγγελία ή κάποια άλλη ενέργεια για να κατοχυρώσουν τα δεδουλευμένα τους, κάτι που είχαν κάνει σε παρόμοια κατάσταση στο πρόσφατο παρελθόν πριν από 4 χρόνια». 

Αναλυτικά η καταγγελία του Εργατικού Κέντρο Κομοτηνής: 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής με ομόφωνη απόφαση με την συμμετοχή όλων των παρατάξεων (Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα-ΔΗ.ΣΥ.Ε., Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση-Α.Σ.Π. και Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία-Δ.Α.Σ.) καταγγέλλει την Υπουργό Απασχόλησης κ. Αχτσιόγλου Έφη γιατί καθυστερεί την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για το 2017.
 
Η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων γίνετε με χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις όλων των εργαζομένων και δεν επιβαρύνεται  ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτή η καθυστέρηση έχει ως συνέπεια να παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2017 οι εργαζόμενοι όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικά και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής.
 
Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε και την περίεργη στάση των συναδέλφων εργαζομένων  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής οι οποίοι παρότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερεις μήνες δεν έχουν κάνει καμία καταγγελία ή κάποια άλλη ενέργεια για να κατοχυρώσουν τα δεδουλευμένα τους, κάτι που είχαν κάνει σε παρόμοια κατάσταση στο πρόσφατο παρελθόν πριν από 4 χρόνια όπου και καταγγελία έκαναν στην Επιθεώρηση Εργασίας και ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν και συνέντευξη έδωσαν για να εκθέσουν το πρόβλημά τους.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.