Απιθανος ο κινδυνος απο οξινη βροχη λογω των εργοστασιων Φυσικου αεριου

Η φύση της παραγωγής, αλλά και η εμπειρία από το παρελθόν κάνει απίθανο το συγκεκριμένο φαινόμενο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Κ. Κουρτίδη

Δεν θεωρεί πως υπάρχει περίπτωση δημιουργίας όξινης βροχής, ή μεγάλης επιβάρυνσης από διοξείδιο του Αζώτου, από την λειτουργία του νέου εργοστασίου φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, ο κ. Κώστας Κουρτίδης, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει εγερθεί το τελευταίο διάστημα, με την δημιουργία του νέου εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στην περιοχή μας, σημείωσε, ειδικά για το θέμα της όξινης βροχής, πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει τέτοιο φαινόμενο.

Η όξινη βροχή, τόνισε, που είχαν πολλές χώρες της Βόρειας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στη δεκαετία του ’80 και του ’90, δεν παρατηρήθηκε στην Ελλάδα την ίδια περίοδο, όταν οι βιομηχανικές μονάδες, καίγανε μαζούτ, πετρέλαιο που δεν ήταν αποθειωμένο, έβγαζε οξείδια του θείου, που δημιουργούσε την όξινη βροχή.

Επομένως, ούτε και τώρα πρόκειται να υπάρξει τέτοιο φαινόμενο, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις από την ΕΕ για τη λειτουργία των μονάδων, αλλά και την παραγωγή των αερίων.

Παράλληλα, γενικότερα για τις συγκεντρώσεις του οξειδίου του αζώτου, δεν εκτιμά πως μια μονάδα φυσικού αερίου θα βγάζει τέτοια ποσότητα που θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα τη στιγμή που έχουν καλύτερα φίλτρα, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν, ενώ έχουν αλλάξει και οι κανονισμοί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.