Απινιδωτη παρεδωσε στην Ελληνικη Αστυνομια το Φροντιστηριο Πολυδυναμο

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με την ΕΟΔ Ροδόπης

Απαραίτητη η γνώση των πρώτων βοηθειών στην καθημερινότητα

Τους τρόπους με τους οποίους οι πρώτες βοήθειες μπορεί να αποβούν όχι μόνο χρήσιμες, αλλά και κρίσιμες σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας, γνώρισαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, στην ημερίδα με θέμα «Oι πρώτες βοήθειες στην καθημερινότητά μας» που διοργάνωσαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης σε συνεργασία με το φροντιστήριο Πολυδύναμο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Χάρης Παπαμαρκάκης, Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών και Τραυματολογίας ανέλυσε θέματα όπως η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και η χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (για τα οποία έγινε μάλιστα επίδειξη και από τα μέλη της ΕΟΔ Ροδόπης), η αντιμετώπιση πνιγμού – πνιγμονής, η αντιμετώπιση εγκεφαλικού, εμφράγματος και εγκαυμάτων καθώς και άλλων θεματικών στις οποίες η γνώση Πρώτων Βοηθειών είναι απαραίτητη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο συνιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Πολυδύναμο κ. Γιάννης Νενεγάκης παρέδωσε προς χρήση στον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης Ταξίαρχο Μιχάλη Σεβδυνίδη έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, για το καλό όλων των συμπολιτών μας.

Σημαντική η ενημέρωση

Αφορμή για την διοργάνωση της εκδήλωσής αυτής, σημείωσε ο κ. Νενεγάκης, είναι ότι βλέπουν στην καθημερινότητά μας τα προβλήματα υγείας που ανακύπτουν συνεχώς, για αυτό και θεώρησαν υποχρέωσή τους να ενημερωθούν οι πολίτες επάνω στα βασικά θέματα που μπορεί να συναντήσουν.

Άλλωστε και αρκετοί μαθητές τους βρέθηκαν στην ομιλία, μιας και μπορεί να βρεθούν σε ανάλογες καταστάσεις. Στόχος του φροντιστηρίου είναι να συνεχίσει ενημερώσεις για θέματα που απασχολούν όλους τους πολίτες, αν βρεθούν οι κατάλληλες συνεργασίες ως μια κοινωνική προσφορά προς όλους τους συμπολίτες μας.

Αρκετό το ενδιαφέρον των πολιτών για τις πρώτες βοήθειες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΔ Ροδόπης κ. Κωνσταντίνος Θεοδοσιάδης τόνισε πως κατά καιρούς κάνουν τέτοιες παρουσιάσεις, αλλά και σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε μια σειρά από φορείς. Παράλληλα κάνουν πιστοποιημένα σεμινάρια της ERC για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση απινιδωτή με την εκπαιδευτική τους ομάδα, πέρα από τις υπόλοιπες δράσεις της Ομάδας.

Σημείωσε δε πως πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τα βασικά των πρώτων βοηθειών, γιατί μπορεί να χρειαστεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον βρίσκονται να τις παράσχουν, σε κάποιον δικό τους άνθρωπο.

Όσο για το ενδιαφέρον, τόνισε ότι αυτό υπάρχει, και μάλιστα είναι η δραστηριότητα που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Βελτίωση της παροχής πρώτων βοηθειών από την αστυνομία

Παραλαμβάνοντας τον απινιδωτή ο κ. Σεβδυνίδης μετέφερε τις θερμότερες ευχαριστίες του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της παροχής των πρώτων βοηθειών τόσο στους πολίτες, όσο και στους αστυνομικούς σε κρίσιμες για την ζωή τους συνθήκες.

Επειδή όμως χρειάζονται και οι αστυνομικοί εκπαίδευση για τις πρώτες βοήθειες, εξέφρασε την πρόθεση να γίνει εκπαίδευση μέσω της ΕΟΔ, ώστε να είναι και αυτοί έτοιμοι να προσφέρουν πρώτες βοήθειες όπου και όποτε χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.