Απεργουν ζητωντας πραγματικες αυξησεις οι εργαζομενοι της DIAXON

Στο 100% η συμμετοχή στην διήμερη απεργία, με αίτημα την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ

Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου η απεργία στην DIAXON, με 100% συμμετοχή και τους εργαζόμενους να συγκεντρώνονται έξω από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Το Σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να πραγματοποιήσει 48ωρη απεργία, μέχρι το πρωί του Σαββάτου, με αίτημα την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα έχει πραγματικές αυξήσεις που θα αποσβένουν το αυξημένο κόστος του πληθωρισμού, όμως η εταιρεία μέχρι τώρα, δεν έχει προχωρήσει σε βήματα συνεννόησης.

Η DIAXON είναι θυγατρική της ΕΛΠΕ, όμως ενώ οι εργαζόμενοι του ομίλου ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση για την ΣΣΕ, αυτό δεν συνέβη για τους εργαζόμενους της DIAXON.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τάκης Μουμτζίδης, η προηγούμενη ΕΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, και ενώ μέσα στο 2023 είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με την εταιρεία για να βρεθεί λύση, οι προτάσεις που έγιναν από αυτή απορρίφθηκαν από τη Γενική Συνέλευση, και πλέον δεν γίνονται βήματα για να βρεθεί μια λύση.

Για αυτό και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο μόνο μέσο που τους απομένει, αυτό της απεργίας. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να ισχύει η παλιά ΕΣΣΕ, όμως αυτό σημαίνει πως από το τέλος του 2022, παρά τον πληθωρισμό που καλπάζει, δεν έχουν πάρει καμία αύξηση.

Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι οι αυξήσεις που δίνει η εταιρεία είναι σχετικά χαμηλές, τόσο σε σχέση με τον πληθωρισμό, όπως και την ακρίβεια, και αυτό που θέλουν είναι να καλυφθεί μέρος αυτής της διαφοράς.

Άλλωστε βγαίνουμε από μια δεκαετία κρίσης και παγωμένων μισθών, με την προηγούμενη τριετία να βλέπουν κάποιες πολύ μικρές αυξήσεις, για αυτό ζητούν, με την κατάσταση που υπάρχει, το κάτι παραπάνω.

Για αυτό και προχώρησαν σε αυτή την απεργία, ενώ ανάλογα με την ανταπόκριση από την πλευρά της διοίκησης, θα μελετήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.