Απεργουν τη Δευτερα οι Διοικητικοι Υπαλληλοι του ΔΠΘ

Σε ένδειξη συμπαράστασης 14 συναδέρφων τους που δικάζονται για τις κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας το 2013

Σε απεργία θα προχωρήσουν την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλήνιας απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Η απεργία αυτή γίνεται σε συμπαράσταση των 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται τη Δευτέρα για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη απεργία των διοικητικών το 2013. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΔΠΘ κ. Χρήστος Βαρσαμακίδης, στόχος τους είναι να δείξουν ότι στέκονται μαζί με τους συναδέρφους τους που αγωνίστηκαν κατά της διαθεσιμότητας, για αυτό και ο ίδιος θα συμμετάσχει, ως μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η απεργία και η συγκέντρωση πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα τους.
 
Υπενθυμίζει δε πως η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση εντάσσονταν στο πλαίσιο του μεγάλου, μακρόχρονου, ανυποχώρητου αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι αγωνίζονταν για την ανάκληση των κυβερνητικών αποφάσεων, με τις οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1.150 διοικητικοί υπάλληλοι από τα οκτώ μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας και απειλούνταν άμεσα με απόλυση, αλλά και για τη μη αποστελέχωση των ιδρυμάτων αυτών, τα οποία περιέρχονταν κατά κοινή ομολογία σε αδυναμία λειτουργίας, γεγονός το οποίο καταδείχθηκε στη συνέχεια.

Η ομοσπονδία θεωρεί πως οι διώξεις αυτές κατά των συναδέλφων, δεν έχουν μόνο ως στόχο την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και τον εκφοβισμό των εργαζομένων, με στόχο την υποταγή τους σε παράλογες και εξοντωτικές κυβερνητικές επιλογές, που ναρκοθετούν τα εργασιακά δικαιώματα και την ίδια τη ζωή τους, αλλά και  φαλκιδεύουν το συνδικαλιστικό αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι αντιστέκονται στις μνημονιακές καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές.
 
Για αυτό και καταγγέλλουν στον ελληνικό λαό κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προφανή συνδικαλιστική δίωξη των συναδέλφων τους και ζητούν την άμεση ανάκληση της, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουν την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων και της συνδικαλιστικής τους δράσης και υπερασπίζονται σθεναρά και αποφασιστικά το δικαίωμά τους στην ελεύθερη λειτουργία των σωματείων, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους και στη διασφάλιση της εργασιακής τους υπόστασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.