Απεργιακο «ραντεβου» δινουν σημερα στην πλατεια συνδικατα και φορεις

«Όχι στο νομοσχέδιο έκτρωμα» από ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και Σύλλογο Εργαζομένων στις ΔΟΥ

4ωρη στάση εργασίας προκήρυξε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής

Πληθαίνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς και σωματεία που θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει οριστεί για σήμερα, Τετάρτη  16 Ιουνίου στις 12.30 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Το «κόκκινο πανί» της αντίδρασης είναι το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη βουλή. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη Γενική Απεργία με το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε πολίτες και φορείς.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τη σύγχρονη σκλαβιά»

«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση για να τσακίσει τις ζωές των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μας γυρίζει τουλάχιστον έναν αιώνα πίσω. Η κυβέρνηση με αυτό το αντεργατικό τερατούργημα προσπαθεί να επιβάλλει τη σύγχρονη σκλαβιά, βαφτίζοντας το άσπρο μαύρο, αποκαλώντας όλο αυτό το έκτρωμα κανονικότητα, εκσυγχρονισμό και πρόοδο» τονίζει σε μήνυμά του.

Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ: «Η ανάπτυξή τους περνάει αναγκαστικά μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων»

Τη συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση γνωστοποίησε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ ν. Ροδόπης,  τονίζοντας πως «οι εργαζόμενοι θα δώσουν, ξανά, αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και δεν θα το βάλουν κάτω, ενάντια σε όλους αυτούς που επιθυμούν την ανάπτυξη, αποκρύπτοντας ότι η ανάπτυξή τους περνάει αναγκαστικά μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων. Που θέλουν να «χαντακώσουν» τις ζωές μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη των λίγων. Για όλους αυτούς τους λόγους, η νέα μάχη που έχουμε μπροστά μας πρέπει να δοθεί με μεγαλύτερο πείσμα και μαχητικότητα, με την οργάνωσή της μέσα από το σωματείο».

ΕΚΚ: Στάση εργασίας από τις 13.00 μέχρι τις 17.00

Να σημειωθεί ότι και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε να στηρίξει την απόφαση της ΓΣΕΕ και προκήρυξε 4ωρη  στάση εργασίας 13.00 μ.μ. – 17.00 μ.μ., για την Τετάρτη 16 Ιουνίου. «Ο κόσμος της εργασίας έχει μαζικά εκφράσει και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, την αντίθεσή του σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Διατάξεις που εάν τελικώς εφαρμοστούν, από την πρώτη στιγμή θα πλήξουν τους πλέον αδύναμους εργαζόμενους» επισημαίνει σε μήνυμά του.

Θυμίζουμε ότι τα συνδικάτα ζητούν να καταργηθούν όλοι οι νόμοι, που διαδοχικά επέβαλαν την διευθέτηση στον χρόνο εργασίας και όλοι οι νόμοι που βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και δράση των εργαζομένων, το ηλεκτρονικό φακέλωμα, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα σωματεία, περιορισμός διαδηλώσεων, δικαίωμα στην απεργία κ.λπ.». Παράλληλα διεκδικούν «πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζομένους στις υπηρεσίες μας και σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερο ποιοτικό ελεύθερο χρόνο για μας και τα παιδιά μας, για τις ανάγκες μας, περισσότερη ζωή!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.