Απεργιακη συγκεντρωση διοργανωνει η ΕΝΙΔΥΚ

«Δεν θα συμβιβαστούμε με τις αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση»

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου στις 11.00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ).

Όπως τονίζει το σωματείο σε σχετικό του μήνυμα «βάζουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας  – καμιά συμμετοχή με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο στον βρώμικο πόλεμο. Να κλείσουν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, η βάση της Αλεξανδρούπολης. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η πάλη των λαών».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «δεν θα συμβιβαστούμε με τις αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ αφού με το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της τελευταίας δεκαετίας μείωσαν προς όφελος της εργοδοσίας το μέσο μισθό κατά 25%, ενώ ο πληθωρισμός τους τελευταίους μήνες τρέχει με ρυθμούς πάνω από 5%.

«Χωρίς να περιμένουμε “σωτήρες”» συμπληρώνει «που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας, απορρίπτουμε αυτούς που μας καλούν να κάνουμε κι άλλες θυσίες για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αντλώντας δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στα Πετρέλαια Καβάλας, στη COSCO, στην e-food κ.α., καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απεργιακή απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην συγκέντρωση στην κ. Πλατεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.