Απεφυγε τα χειροτερα η Νυμφαια

120 με 150 στρέμματα εκτιμάται πως έκαψε η πυρκαγιά της Κυριακής

Άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής υπηρεσίας, Δήμων, Εθελοντών αλλά και των εναέριων μέσων

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνέχισαν να βρίσκονται τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στην περιοχή της Νυμφαίας ανάμεσα στους οικισμούς Πανδρόσου και Καρυδιάς, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά την Κυριακή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά πρόλαβε πριν κατασβεσθεί να κάψει περί τα 120 με 150 στρέμματα.

Όπως τόνισε ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Αρχιπύραρχος Κώστας Κούκουρας, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο ούτε εστίες τη Δευτέρα, παρόλα αυτά παρέμειναν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που ενεργούσαν στην περιοχή που κάηκε, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά έπληξε τις παρυφές του άλσους στην ανατολική του πλευρά

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η έκταση είναι 120 με 150 στρέμματα, παρόλο που θα καταμετρηθεί με ακρίβεια τις επόμενες μέρες, ενώ σταδιακά τις επόμενες μέρες θα θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έμειναν στο χώρο και τη Δευτέρα

Βέβαια η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένει σε επιφυλακή σε όλη την Περιφέρεια, με εντολή του, όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα.

Όσο για τα αίτια της φωτιάς, σημείωσε πως θα τα κρίνει το ειδικό ανακριτικό τμήμα, το οποίο έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση.

Η πυρκαγιά έπληξε τις παρυφές του άλσους στην ανατολική του πλευρά

Το χρονικό της φωτιάς

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στις παρυφές της Νυμφαίας, στην περιοχή μεταξύ Καρυδιάς και Πανδρόσου, με τους πυκνούς καπνούς που υψώνονταν να καλύπτουν την πόλη της Κομοτηνής.

Αμέσως στην περιοχή επενέβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, που ενισχύθηκαν στη συνέχεια από οχήματα των ΟΤΑ, εθελοντών και στη συνέχεια εναέριων μέσων, ώστε να οριοθετηθεί γρήγορα η φωτιά.

Η φωτιά βρισκόταν ανάμεσα στους οικισμούς Καρυδιάς και Πανδρόσου

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 66 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 Ελικόπτερο και 3 Αεροπλάνα (δύο Πετζετέλ και ένα Canadair) ενώ άμεση ήταν και η συνδρομή των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου και Αρριανών καθώς και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Ροδόπης.

: Εθελοντές και συνεργεία των Δήμων παρενέβησαν στην πυρκαγιά μαζί με την πυροσβεστική

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη, εξετάστηκε η εκκένωση των οικισμών κοντά στους οποίους ξέσπασε, όμως τελικά αυτή δεν ήταν αναγκαία.

: Εθελοντές και συνεργεία των Δήμων παρενέβησαν στην πυρκαγιά μαζί με την πυροσβεστική

Παρόλα αυτά δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν κλείσει τον δρόμο προς Καρυδιά, επιτρέποντας μόνο σε κατοίκους που ήθελαν να κατευθυνθούν προς τα σπίτια τους να περάσουν, καθώς και δυνάμεις της πυροσβεστικής.

: Εθελοντές και συνεργεία των Δήμων παρενέβησαν στην πυρκαγιά μαζί με την πυροσβεστική

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής (υδροφόρα, φορτωτής, Jcb, γκρέιντερ)  βρίσκονταν στην περιοχή και συνέδραμαν στις προσπάθειες των Πυροσβεστών, ενώ κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Κομοτηνής, την προσπάθεια συνέδραμαν επίσης ο Δήμος Ιάσμου με τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων, καθώς και ο Δήμος Αρριανών, με ένα πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.