Απαραιτητη η δημιουργια χωροταξικου για τις ΑΠΕ στην ΑΜΘ

Συνεχίζουν να έρχονται οι αιτήσεις για την δημιουργία νέων αιολικών στην οροσειρά της Ροδόπης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η ανάγκη δημιουργίας ενός χωροταξικού για το θέμα των ΑΠΕ στην Περιφέρεια ΑΜΘ τονίστηκε για ακόμα μια φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, με την αφορμή της συζήτησης δύο θεμάτων που αφορούσαν αιολικά πάρκα στην Ροδόπη.

Τα δύο θέματα αυτά, προκάλεσαν εκ νέου τη συζήτηση για τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από εταιρείες στη ΡΑΕ, και τον τρόπο με τον οποία θα υπάρξει μια ρύθμιση αυτών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια αναζητά τρόπο να γίνει χρηματοδότηση τόσο της καταγραφής, όσο και του υπολογισμού της φέρουσας ικανότητας της Περιφέρειας, που θα οδηγήσουν και στην καλύτερη εικόνα για την χωροταξία.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» κ. Κώστας Κατσιμίγας σημείωσε πως στο Δήμο Αρριανών, όπου υπάρχει ένας καταιγισμός αιτήσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ζητά τη γνώμη των τοπικών κοινοτήτων, που σύμφωνα με τον ίδιο έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά σε περίπτωση που ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 3 χιλιομέτρων.

Τελικά το ένα θέμα, για αίτηση δημιουργίας νέου αιολικού πάρκου στο Δήμο Αρριανών, αποσύρθηκε, ενώ το δεύτερο, που αφορούσε αλλαγές σε ήδη εγκεκριμένη Περιβαλλοντική Μελέτη, που είχε περάσει το 2013 από το Περιφερειακό Συμβούλιο και βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.