Απαραιτητη η αναβαθμιση των παροχων υγειας μαζι με το νεο Νοσοκομειο

Αλέξανδρος Σπανός «Επί ματαίω οι ενέργειες που γίνονται σήμερα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αν δεν αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας»

«Υπόδειγμα για αυτή την προσπάθεια η Νεφρολογική κλινική του Νοσοκομείου» 

Την ανάγκη το Νοσοκομείο Κομοτηνής να βελτιώσει δραματικά τις υπηρεσίες του, παράλληλα με την αύξηση του προσωπικού που ήδη έχει ξεκινήσει αλλά και τη δημιουργία της δομής του νέου Νοσοκομείου, τονίζει το μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης κ. Αλέξανδρο Σπανός.
 
Ο κ. Σπανός ανέφερε ότι το Νοσοκομείο Κομοτηνής κινείται πλέον στη σωστή κατεύθυνση, με ένα νέο, χαρισματικό και ταλαντούχο άνθρωπο στο τιμόνι της δομής, τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη, ο οποία διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία και έχει δουλέψει για να αλλάξει την εικόνα του νοσοκομείου, κάτι που φαίνεται τόσο στις συνθήκες εργασίας, όσο και στην «τακτοποίηση» των οικονομικών του Νοσοκομείου, εξοφλώντας τις υποχρεώσεις, δημιουργώντας αποθεματικό και ανευρίσκοντας πόρους για να αλλάξει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, όπως φυσικά και στη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου στην Κομοτηνή.
 
«Έχει πολλά θετικά εργαλεία στα χέρια του και είναι τυχερός, διότι αυτός και όλοι οι συνάδερφοί του διοικητές ασκούν διοίκηση μέσα σε ευρύχωρες και θετικές πολιτικές απέναντι στο εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε για να αντιτείνει όμως ότι «αυτό σημαίνει πως δεν έχουν ούτε το άλλοθι ούτε τη δικαιολογία που είχαν οι προκάτοχοί τους, που άσκησαν διοίκηση εντός πλαισίου, βάρβαρων πολιτικών απέναντι στο ΕΣΥ».
 
Έτσι λοιπόν, σε μια περίοδο που πολιτική του υπουργείου Υγείας είναι η διάσωση, η ανάταση και η εξυγίανση του με στόχο τις ποιοτικότερες παροχές υγείας προς τους πολίτες, ο κ. Σπανός θεωρεί πως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής καλείται να λύσει αυτή την εξίσωση.
 
«Αν δεν μπορέσει να δώσει ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας, όλα θα είναι επί ματαίω» ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τον να σώσει τους Ροδοπίτες από τα νύχια «ερίτιμων πανεπιστημιακών κύκλων όμορων Νοσοκομείων» αλλά και ιδιωτικών συμφερόντων. «Αν δεν μπορούμε ως νοσοκομείο να φροντίσουμε τους ασθενείς με διογκωμένους προστάτες, καταρράκτη, βαριά περιστατικά και οι συμπολίτες μας πάλι προσφεύγουν στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης» παρατήρησε «όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και όλη η πρόοδος που έχει επιτευχθεί, δεν θα έχουν σημασία».
 
Για αυτό και πιστεύει πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να δημιουργηθούν κίνητρα ώστε, ακόμα και πριν δημιουργηθεί το νέο Νοσοκομείο, να προσελκυθούν γιατροί στο Νοσοκομείο Κομοτηνής που θα επεκτείνουν τις δυνατότητές του, χειρουργικά και όχι μόνο, οι οποίοι «θα εκτινάξουν την τραυματισμένη αίγλη του Νοσοκομείου μας και θα την ανατάξουν, κάνοντας το Νοσοκομείο πόλο έλξης στην Περιφέρεια».
 
Θεωρεί δε πως θα πρέπει να βάλουν όλοι «πλάτη» στην προσπάθεια να αναταχθεί η αίγλη του Νοσοκομείου, που έχει υποφέρει τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό, ανέφερε, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται, μιας και ακόμα και στις αντίξοες συνθήκες των προηγούμενων ετών, δημιουργήθηκε και συνεχίζει να λειτουργεί ένα «κόσμημα» όπως το χαρακτήρισε, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η νεφρολογική κλινική, μια δομή πανελλαδικής εμβέλειας που περιποιεί τιμή στο Νοσοκομείο της πόλης μας και παρέχει ουσιαστική ασφάλεια στους πολίτες.
 
«Αυτό πρέπει να θέλουμε να καταφέρουμε και για όλες τις υπόλοιπες δομές του Νοσοκομείου. Διαφορετικά όλα τα υπόλοιπα, το νέο Νοσοκομείο, τα επιπλέον 80 άτομα που ήρθαν με αυτή τη διοίκηση, δεν θα έχουν κανένα νόημα» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.