Απαιτητικα και με σαφη διατυπωση τα θεματα της Χημειας συμφωνα με την Τινα Σβυντριδου

Η χημικός και συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ» για τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Δίχως τα προβλήματα των τελευταίων δύο ετών στην διατύπωσή τους που δημιούργησαν ένα άσχημο κλίμα, επηρεάζοντας αντίστοιχα και την ψυχολογία των υποψηφίων, ήταν τα φετινά θέματα της Χημείας στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με την χημικό και συνιδιοκτήτρια του Φροντιστηρίου «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ» κ. Τίνα Σβυντρίδου.

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ. Σβυντρίδου εξήγησε πως οι φετινές διατυπώσεις των θεμάτων ήταν προσεγμένες, με τα θέματα να ξεχωρίζουν ως προς την κλιμακούμενη δυσκολία τους. Όπως επεσήμανε «υπήρχαν εύκολες μονάδες που αφορούσαν θέματα θεωρίας, με το πρώτο θέμα να είναι κρίνεται ως ιδιαίτερα εύκολο, αλλά και μια αυξανόμενη δυσκολία στη συνέχεια αυτών».

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης εμπεριέχονταν στα ερωτήματα τα οποία απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και σε βάθος γνώση της Χημείας από τους υποψηφίους, με την κ. Σβυντρίδου να υπογραμμίζει πως πέραν της «εξάσκησης και εξοικείωσης» με το μάθημα απαιτούταν και η αντίστοιχη ψυχολογία από πλευράς των μαθητών.

Αναγκαία η «εξοικείωση» των μαθητών με το μάθημα

Ως προς το κομμάτι της εξοικείωσης η ίδια εξήγησε ότι αφορά στη «σχέση» που δημιουργεί ένας μαθητής με το μάθημα ήδη από την πρώτη τάξη του Λυκείου.

Η προσεχτική ανάγνωση των εκφωνήσεων απαιτούνταν στο σύνολο των θεμάτων, πολύ περισσότερο στο Δ’ θέμα και συγκεκριμένα το Δ3 που υπήρχε και η μεγαλύτερη δυσκολία. Ο χρόνος δεν δημιούργησε ιδιαίτερο πρόβλημα στους υποψηφίους, καθώς δεν απαιτούσαν μακροσκελείς αιτιολογήσεις, ωστόσο η ίδια υπογράμμισε πως οι διακυμάνσεις που θα υπάρχουν στις βαθμολογίες θα εξαρτηθούν από λίγες λεπτομέρειες που οι υποψήφιοι θα έπρεπε να προσέξουν στις διατυπώσεις συγκεκριμένων θεμάτων.

Απολογιστικά η χημικός του Φροντιστηρίου «ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ» έκανε λόγο για απαιτητικά αλλά σαφή θέματα, τα οποία απαιτούσαν ιδιαίτερη ψυχραιμία από τα παιδιά αλλά και μία πολύ καλή προετοιμασία. Η ίδια τόνισε πως συνολικά η χρονιά απαιτούσε ψυχραιμία από τα παιδιά, λόγω και της αγωνίας που υπήρχε ένεκα και της πανδημίας του κορωνοϊού, για να υπογραμμίσει πως «και εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να ανταποκριθούμε και να σταθούμε δίπλα τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.