Ανυποχωρητος ο Γαβρογλου για την 4η Νομικη

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην ίδρυση του τμήματος στην Πάτρα φάνηκε στη συνάντησή του με την πρύτανη του ΔΠΘ

Δεν φάνηκε να κάνει πίσω στην απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, μια θέση την οπαία φέρεται να επαναδιατύπωσε κατά τη συνάντησή του με τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη τη Δευτέρα.
 
Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιέχει την ίδρυση του τμήματος, άλλες διατάξεις για ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα, καθώς και τις αλλαγές για το νέο Λύκειο, αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή μέχρι την Τετάρτη, για να ξεκινήσει την Πέμπτη η συζήτησή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
Αν το παραπάνω χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, οι φορείς που έχουν σχέση με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου θα κληθούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή το πρωί. το νομοσχέδιο θα συζητηθεί το πρωί της  Μεγάλης Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψηφιστεί.
 
Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο έχει φέρει πλήθος αντιδράσεων από μια σειρά φορείς, από πανεπιστήμια και ενώσεις εκπαιδευτικών μέχρι και επαγγελματικούς συλλόγους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.