Αντιτορπιλικο “Βελος”: Ερευνα για τις φθορες ζητα ο Δενδιας

Τη διεξαγωγή έρευνας για τον τόπο ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού “Βέλος” ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ο Νίκος Δένδιας, μετά τις σημαντικές φθορές που υπέστη.

Να διερευνηθεί το ζήτημα του τόπου ελλιμενισμού του Αντιτορπιλικού «Βέλος» ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το αίτημα Δένδια, έρχεται μετά τις ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό στον χώρο όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο, κατά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.

Τα χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα το “Βέλος” να υποστεί σημαντικές φθορές στην πρύμνη του.

Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών, γεγονός που σηματοδοτεί μια ατυχή χρονική σύμπτωση, καθώς το ιστορικό πλοίο έλαβε ενεργά μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς πρωτοστάτησε στο Κίνημα του Ναυτικού, που στόχο είχε την εξέγερση του λαού κατά της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.