Αντιθετοι οι κατοικοι στον Κεχρο με την εγκατασταση ανεμογεννητριων πλησιον του οικισμου

Ομόφωνο ψήφισμα από το Συμβούλιο της Κοινότητας

Αντίθετοι με τη χωροθέτηση Αιολικό Πάρκου και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών πλησίον του οικισμού τους είναι κάτοικοι του Κέχρου. Το συμβούλιο της Κοινότητας Κέχρου συνεδρίασε την Τρίτη με μοναδικό το εν λόγω θέμα με παρόντες και τα 5 μέλη που συναπαρτίζουν το συμβούλιο.

Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση ψηφίσματος στο οποίο εκφράζεται η αντίθεση του Συμβουλίου ως προς την χωροθέτηση του Αιολικού Πάρκου και στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών πλησίον οικισμών της Δ.Ε. Κέχρου.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο της Κοινότητας Κέχρου ζητά:

  • Την μη έγκριση χωροθέτησης σταθμών Αιολικών Πάρκων και γενικότερα Ανεμογεννητριών σε απόσταση μικρότερη των 2χλμ. από οικισμούς και κατοικήσιμες εκτάσεις της περιοχής.
  • Την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής από παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων, όπως θόρυβος, περιβαλλοντική υποβάθμιση φθορές υποδομών κ.α
  • Τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών κατά τον σχεδιασμό, την έγκριση και την αδειοδότηση έργων με σημαντικές επιπτώσεις στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.