Αντιο στην Μαρικα Ζωγραφοπουλου Στογιαννιδου

Απεβίωσε η σύζυγος του αείμνηστου Δημάρχου Κομοτηνής Ανδρέα Στογιαννίδη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η Μαρίκα Ζωγραφοπούλου Στογιαννίδου, σύζυγος του αείμνηστου Δημάρχου Κομοτηνής Ανδρέα Στογιαννίδη, η οποία άφησε το δικό της στίγμα σε όσους τη γνώριζαν.

Συγκινητικό είναι το αντίο της εγγονής της, Αλεξάνδρας Πεταλωτή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρεται γλαφυρά στην προσωπικότητα και την παρουσία της εκλιπούσας:

«Παιδί της κατοχής η Μαρίκα Ζωγραφόπουλου του Παναγιώτη και της Ζωής μεγάλωσε με στερήσεις, αλλά και πολλή αγάπη, σε μία  πολυμελή οικογένεια, με καταγωγή από την Αρκαδιούπολη Α.Θράκης.

Μετά την αποφοίτηση από το τότε εξατάξιο γυμνάσιο εργάσθηκε επί σειρά ετών ως ιδιαιτέρα του δικηγόρου και μετέπειτα βουλευτή Ροδόπης Χρήστου Σιανίδη, θητεία που αποτέλεσε αληθινό σχολείο για εκείνη.

Ο άνδρας της ζωής της, ο Ανδρέας Στογιαννίδης, ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση,   αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γ.Μαμέλη και μετά την μεταπολίτευση ως Δήμαρχος Κομοτηνής για 3 τετραετίες. Με αξιοπρέπεια, καρτερικότητα και διακριτικότητα αποτέλεσε το στήριγμα της οικογένειας της και της πολιτικής διαδρομής του συζύγου της.

Ευτύχησε να δει τα δυο παιδιά της να μορφώνονται και να δημιουργούν δική τους οικογένεια καθώς επίσης καμάρωνε για τα  3 εγγόνια της.

Γυναίκα με αξίες, λογική, ηθική, μία αληθινή κυρία, από τις τελευταίες ξεχωριστές φυσιογνωμίες μιας γενιάς που χάνεται.

Στη «σκιά» πολιτικών ανδρών (Σιανίδη, Στογιαννίδη και του γαμπρού της Γιώργου Πεταλωτή) ήταν  ζωντανή εγκυκλοπαίδεια για πρόσωπα και καταστάσεις της πόλης μας.

Μάγευε τον συνομιλητή της είτε μιλούσε για μαγειρική, εργόχειρα και όλα τα ωραία της γενιάς της  είτε για πολιτική και ιστορικά  γεγονότα της Κομοτηνής .

Το χιούμορ της και η πνευματική της διαύγεια δεν την εγκατέλειψαν ποτέ.

Για τον κόσμο μια δυναμική κυρία, για εμένα η γλυκιά μου γιαγιά, το Μαρικάκι μου. Όσες αγκαλιές, όσα φιλιά κι αν ανταλλάξαμε δε μου φτάνουν. Είμαι, όμως, παραπάνω από περήφανη και ευγνώμων που είσαι η γιαγιά μου. Εύστοχο σχόλιο, χιούμορ και αγάπη άνευ όρων.. αυτά κι άλλα πολλά κρατάω από σένα! Σ’αγαπάω γιαγιά μου

Για πάντα η εγγονή σου…»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.