Αντικρουει μερικως τους ισχυρισμους της Φ. Καζακου ο δημαρχος Κομοτηνης για τη θερμανση των σχολειων

Μέχρι στιγμής πρόβλημα μόνο στο 1ο Γυμνάσιο- Απευθείας ανάθεση σε άλλον προμηθευτή μελετά ο Δήμος Κομοτηνής υπό τον κίνδυνο «ντόμινο» διακοπών θέρμανσης

Τον υπαρκτό κίνδυνο να μείνουν τις επόμενες μέρες χωρίς θέρμανση σχολικές μονάδες του δήμου αναγνώρισε σε επικοινωνία με τον «ΠτΘ» ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης. Όπως διευκρίνισε μέχρι στιγμής το πρόβλημα εντοπίζεται στο 1ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής, λόγω της αδυναμίας του προμηθευτή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχολικών μονάδων. Παράλληλα γνωστοποίησε πως την Πέμπτη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης θα συναντηθεί με την επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου, ούτως ώστε να δοθεί η άδεια για την απευθείας ανάθεση των σχετικών έργων σε άλλον προμηθευτή για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
 
«Ο Δήμος είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του απέναντι στον προμηθευτή, με τον οποίο έχουμε δεσμευτεί, μιας και ήταν ο μειοδότης του αντίστοιχου δημόσιου διαγωνισμού που έγινε» εξήγησε ο κ. Πετρίδης για να εξηγήσει πως «η όποια ανωμαλία προκύπτει από αδυναμία του ίδιου του προμηθευτή και ο Δήμος έχει κινήσει διαδικασίες έκπτωσης του, που όμως απαιτούν εκ του νόμου ένα συγκεκριμένο διάστημα».
 
Ο κ. Πετρίδης αντέκρουσε τα λεγόμενα της κ. Καζάκου, σημειώνοντας ότι «μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης, μόνο το 1ο Γυμνάσιο της πόλης δεν είχε θέρμανση» για να σημειώσει τέλος πως για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος «έχουμε κινήσει μια διαδικασία, γιατί όντως υπάρχει κίνδυνος τις επόμενες μέρες να έχουν ντόμινο διακοπών θέρμανσης, και όχι μόνο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.