Αντικειμενικοι οι λογοι μη λειτουργιας του ΣΔΕ στον Ιασμο φετος

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής Ηλία Βλάχο «Καλύτερες οι συνθήκες για την ίδρυση παραρτήματος την επόμενη περίοδο», ώστε να καλυφθούν οι σχεδόν 80 αιτούντες

Τα έως τώρα βήματα που έχουν γίνει για την ικανοποίηση του αιτήματος για την δημιουργία παραρτήματος του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής στον Δήμο Ιάσμου, επεξήγησε σε ανάρτησή του στην σελίδα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής του σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος.
 
Ο κ. Βλάχος είχε μιλήσει για το αίτημα αυτό και σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» έχοντας και τότε επισημάνει την θετική απόκριση του Δήμου Ιάσμου αλλά και των πολιτών του Δήμου για την δημιουργία παραρτήματος, γνωστοποιώντας μάλιστα και το σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από πλευράς του Δήμου στην Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης.
 
Στην νεότερη αυτή ενημέρωσή του ο κ. Βλάχος επισήμανε εκ νέου την πρωτόγνωρη όπως την χαρακτήρισε θέληση των πολιτών του Ιάσμου να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στη δομή, σημειώνοντας πως συγκεντρώθηκαν πάνω από 80 αιτήσεις « αποτέλεσμα των κινήσεων τόσο του Διευθυντή του ΣΔΕ όσο και της Δημοτικής αρχής και κυρίως των ίδιων των πολιτών».
 
Το αίτημα μεταβιβάστηκε στη Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης, όπως εξηγεί «έδειξαν πραγματικά έκπληξη για τη συμμετοχή και διάθεση να συμβάλλουν στη δημιουργία παραρτήματος» για να τονίσει ωστόσο πως «οι ημερομηνίες, η ανάγκη δημιουργίας νέας προκήρυξης εκπαιδευτών (και την τρέχουσα περίοδο χρησιμοποιήθηκαν εκπαιδευτές από τους υπάρχοντες πίνακες), τεχνικού δελτίου και άλλων σημαντικών παραμέτρων δεν κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία παραρτήματος».
 
Ο κ. Βλάχος εξέφρασε την πεποίθηση πως «την ερχόμενη περίοδο οι συνθήκες θα είναι καλύτερες προκειμένου να ιδρυθεί το παράρτημα του ΣΔΕ Κομοτηνής στην κωμόπολη του Ιάσμου» για να κάνει σαφές στην συνέχεια πως  «εμείς από την πλευρά μας κι εγώ ως Διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής ενεργώ πάντα προς όφελος των συμπολιτών μου και σε καμία περίπτωση δε συμμετέχω σε πολιτικές που ενδεχομένως και στις “περίεργες” ημέρες που διανύουμε να μπορούν να προκαλέσουν σχόλια εμπλοκής στις Δημοτικές ή εθνικές εκλογές».
 
«Τα παραπάνω ισχύουν και για τη δυναμική δράση μας και στο Δήμο Κομοτηνής» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά εξηγώντας πως «προτεραιότητα του ΣΔΕ Κομοτηνής είναι η παροχή ικανών γνώσεων που να μπορούν να εντάξουν και να επανεντάξουν τους εκπαιδευόμενους στην τοπική και γιατί όχι ευρύτερη κοινωνική πραγματικότητα».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.