Αντιδρουν στην αλλαγη του καθεστωτος μισθοδοσιας τους οι κληρικοι της Ροδοπης

Ψήφισμα της Ιεράς Σύναξης της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για το θέμα της μισθοδοσίας της Εκκλησίας

Την πικρία, οδύνη και απογοήτευση τους για την πρόθεση της κυβέρνησης να στερήσει, όπως σημειώνουν, την μισθοδοσία που προβλέπεται από τις κείμενες συμβάσεις, εκφράζουν οι κληρικοί της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής με ψήφισμά που εξέδωσαν μετά την τακτική μηνιαία Ιερατική Σύναξη.
 
Επίσης διακηρύττουν ότι η πρόθεση αύτη είναι εκδήλωση αστοργίας προς τον Εφημεριακό Κλήρο και δυσμενούς διαθέσεως προς την Εκκλησία, ενώ ευχαριστούν την ιεραρχία για την απόφασή της να απορρίψει την πρόταση.
 
Ζητούν δε από τους μητροπολίτες να απορρίψουν κάθε περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος, αλλά και να αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση μονομερούς εφαρμογής του. 

Το ψήφισμα έχει ως εξής: 

«Οι Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής κατά την τακτικήν μηνιαίαν Ιερατικήν Σύναξιν της 19ης Νοεμβρίου 2018, ομοφώνως απεφάσισαν τα εξής:
 
1ον: Να εκφράσουν την πικρίαν, οδύνην και απογοήτευσιν των ιδίων, των οικογενειών των αλλά και των ευσεβών Χριστιανών της ευαισθήτου και ακριτικής Επαρχίας της Πατρίδος μας διά την πρόθεσιν της Κυβερνήσεως να στερήση τον ιερόν Κλήρον από την μισθοδοσίαν εκ μέρους του Κράτους, προβλεπομένην από την κειμένην νομοθεσίαν και ειδικάς συμβάσεις εις εκπλήρωσιν υποχρεώσεως προερχομένης εκ της καταλήψεως υπό του Κράτους του μεγίστου μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας και να διακηρύξουν ότι η πρόθεσις αύτη είναι εκδήλωσις αστοργίας προς τον Εφημεριακόν Κλήρον και δυσμενούς διαθέσεως έναντι της σωτείρας και τροφού του Έθνους Εκκλησίας του Χριστού.
 
2ον: Να υποβάλλουν θερμοτάτας ευγνώμονας υιικάς ευχαριστίας προς την σεπτήν Ιεραρχίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος και προσωπικώς προς τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην κ. κ. Παντελεήμονα διά την ιστορικήν απόφασιν κατηγορηματικής απορρίψεως της προβλέψεως της «Συμφωνίας» διά την εξαίρεσιν του ιερού Κλήρου από την μισθοδοσίαν του Κράτους.
 
3ον: Να παρακαλέσουν ευλαβώς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας όπως αρνηθούν πάσαν περαιτέρω συζήτησιν επί του θέματος αυτού και όπως εις περίπτωσιν της επαπειλούμενης μονομερούς εφαρμογής υπό της Κυβερνήσεως της σχετικής προθέσεως αντιδράσουν δυναμικώς δι’ όλων των εις την διάθεσίν της μέσων ακολουθούντες την παράδοσιν σθεναράς αντιμετωπίσεως των αυθαιρεσιών της Κρατικής εξουσίας εις βάρος της Εκκλησίας, και
 
4ον: Να παρακαλέσουν ευλαβώς τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμονα όπως υποβάλη το παρόν εις την Διαρκή Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και οιαδήποτε άλλην Αρχήν και θεσμόν της Ελληνικής Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως κρίνει σκόπιμον»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.