Αντιδραση της ΕΑΥΡ στην πληροφορια οτι δεν προβλεπεται Συμπληρωματικη Μεταθεση αστυνομικων στη Ροδοπη

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο»

Αναστάτωση στις τάξεις των αστυνομικών της Ροδόπης έφερε η διαρροή πληροφορίας ότι η βούληση της Πολιτικής και Φυσικής τους Ηγεσίας, όσον αφορά το επικείμενο Συμβούλιο Συμπληρωματικών Μεταθέσεων έτους 2022, είναι  να μην ενισχύσει με ούτε έναν Αστυνομικό την Δ.Α. Ροδόπης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης συνέταξε ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολιτική καθώς και την ΠΟΑΣΥ και κοινοποιεί επίσης στους τρεις βουλευτές του νομού. Σε αυτήν η ΕΑΥΡ παραθέτει τα προβλήματα και τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που καλείται καθημερινά να διαχειριστεί το αστυνομικό προσωπικό της  Δ.Α. Ροδόπης, επισημαίνοντας πως από τις 527 συνολικά οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης, οι 95 εξ’ αυτών  είναι κενές. Ενώ αν σε αυτούς προστεθούν και οι 45 αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί προς ενίσχυση της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. αλλά και Υπηρεσιών άλλων Διευθύνσεων Αστυνομίας, Ε.Υ.Π. κ.λ.π., τότε τα κενά φτάνουν τα 130.

«Την τραγική κατάσταση που παρουσιάζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α. Ροδόπης – παρότι έχετε και ιδία γνώση – την έχει αναδείξει πολλάκις  η Ένωσή μας και “κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου” , σας  επισημαίνουμε κάθε φορά  την αναγκαιότητα να ενσκήψετε με σοβαρότητα  στο γιγάντιο- χρονίζον και ολοένα  αυξανόμενο πρόβλημα και στις επικίνδυνες παραμέτρους που εξ΄ αυτού αναπτύσσονται και αφορούν τόσο στις συνθήκες εργασίες – ασφάλειας του  αστυνομικού προσωπικού όσο και στην ασφάλεια των πολιτών του ακριτικού  Νομού Ροδόπης» θυμίζει στην επιστολή της η ΕΑΥΡ και υπογραμμίζει πως «δυστυχώς μέχρι τώρα , παρότι κάθε φορά παίρνουμε υποσχέσεις ότι θα δοθεί σύντομα μόνιμη λύση στο πρόβλημά μας, ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ».

Η ΕΑΥΡ ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος με κάλυψη ικανού αριθμού των κενών οργανικών θέσεων και εν συνεχεία  πλήρη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων εντός του έτους 2023.

«Ό,τι άλλο», ξεκαθαρίζει «μας βρίσκει όχι απλά αντίθετους, αλλά θα σταθούμε αντιμέτωποι σε όποια απόφαση του Κράτους των Αθηνών να επιδείξει για μία ακόμη φορά αδιαφορία στα προβλήματά  μας  και να απαξιώνει το αυτονόητο δικαίωμα στην ασφάλεια όλων ημών που φυλάμε Θερμοπύλες!».

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι  και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας με κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο, αγωνιζόμενοι για την ασφάλεια των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, αλλά και των συμπολιτών μας που όλα αυτά τα χρόνια με πίστη και φιλότιμο υπηρετούμε. Στον δίκαιο αυτό αγώνα, έχουμε στο πλευρό μας σύσσωμη την τοπική κοινωνία του Νομού Ροδόπης» τονίζει κλείνοντας η ΕΑΥΡ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.