Αντιδραση στρατιωτικων για την ΠΝΠ στελεχωσης πληρωματων ΕΚΑΒ

«Η χρησιμοποίηση των Ελλήνων στρατιωτικών “δια πάσαν νόσον” καλά κρατεί και μάλιστα σταθερά και αυξανόμενα»

Την αντίδραση στελεχών των ενόπλων δυνάμεων συναντά η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη στελέχωση πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Ξάνθης στην οποία τονίζεται πως στο όνομα της «τουριστικής και όχι μόνο ανάπτυξης», φαίνεται ότι οι στρατιωτικοί χρησιμοποιούνται ως δωρεάν εργατικό δυναμικό, αφού η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ αποτελεί κόστος και ως τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί με νύχια και με δόντια».

Ταυτόχρονα η Ένωση αναφέρει πως «ελπίζοντας ότι το «ταμείο ανάκαμψης» θα έφερνε ανάσες ανακούφισης στους εργαζόμενους –και στους στρατιωτικούς-, φαίνεται τελικά ότι στην Ελλάδα, τη Χώρα της σταθερότητας, η χρησιμοποίηση των Ελλήνων στρατιωτικών «δια πάσαν νόσον» καλά κρατεί και μάλιστα σταθερά και αυξανόμενα, τείνοντας να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού!». Οι αυξήσεις που υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (σε ποιο ύψος αναμένουμε να το δούμε) εικάζουμε ότι θα έρθουν μέσω της απομείωσης του κόστους πρόσληψης δημόσιων υπαλλήλων, όπως εν προκειμένω υγειονομικών και λοιπού προσωπικού για το ΕΚΑΒ και τις δημόσιες δομές υγείας».

Η Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Ξάνθης εξηγεί πως «η χρησιμοποίηση προσωπικού και μέσων στο ΕΚΑΒ μας βρίσκει αντιδιαμετρικά αντίθετους, καθόσον τα καθήκοντα του οδηγού ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ δεν περιορίζονται μόνο στο γκάζι και στο φρένο. Ούτε γίνεται μέσα από ταχύρρυθμη εκπαίδευση οι συναδέλφισσες και συνάδελφοί μας να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν! Αναρωτιόμαστε, τί θα γίνει στην πρώτη «στραβή», όπου ο συνάδελφός μας, οδηγός του ασθενοφόρου, εξαιτίας της απειρίας του ή της έλλειψης γνώσεων και εκπαίδευσης οδηγηθεί σε λάθος; Ποιος θα απολογηθεί στους συγγενείς του ασθενούς; Θα βρίσκεται δίπλα στον συνάδελφό μας η Υπηρεσία να τον υποστηρίξει;».

Μάλιστα η Ένωση προβλέπει πως «το αρχικά μεικτό πλήρωμα ασθενοφόρου (στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ και πολιτικό υγειονομικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας) στην περίπτωση περιοχών αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, θα μετατραπεί σε αμιγώς στρατιωτικό, καθόσον προβλέπεται συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως, άρα και των στρατιωτικών ιατρών ή λοιπού υγειονομικού προσωπικού που τυχόν διατίθεται στις ανωτέρω υγειονομικές δομές» θυμίζοντας πως «οι στρατιωτικοί έχουμε παρελθόν σε τέτοιου είδους μεικτά τμήματα (βλέπετε μεικτά δασοπερίπολα, που τελικώς κατέληξαν σε αμιγώς στρατιωτικά τμήματα)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.