Αντιδραση στην ασκηση Defender Europe 2021 στην Κομοτηνη

Συλλογικότητες της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η χώρα θα γίνει στόχος σε ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη

Την αντίθεσή τους στις κινήσεις των Νατοϊκών στρατευμάτων στην περιοχή της Θράκης, με αφορμή την άσκηση Defender Europe 2021 εξέφρασαν συλλογικότητες της Ροδόπης την Τετάρτη 3 Μαρτίου, με ενημέρωση για το θέμα των πολιτών στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ροδόπης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την ΑΜΘ, με επίκεντρο βέβαια την Αλεξανδρούπολη, από όπου θα γίνει η μετακίνηση των στρατευμάτων προς τα βόρεια για την άσκηση.

Τα μέλη των οργανώσεων εκφράζουν την έντονη καταδίκη τους για την μετατροπή της περιοχής μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και τη μεγάλη ανησυχία τους ότι ο λαός της Ελλάδας θα γίνει στόχος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Η «απόβαση» όπως την χαρακτηρίζουν, στην περιοχή μας χιλιάδων ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων και η προώθησή τους στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία στο πλαίσιο της άσκησης-«πρόβας πολέμου» Defender Europe 2021 πιστεύουν πως δεν εξασφαλίζει καμία ασφάλεια στο λαό της περιοχής, αντιθέτως μεγαλώνει την ανασφάλεια του και τους κινδύνους.

Για αυτό και ζητούν να μην υπάρξει συμμετοχή της χώρας στις πρόβες πολέμου, που μετατρέπουν την περιοχή μας σε πολεμικό στόχο, κατάργηση όλων των συμφωνιών με τις ΗΠΑ και κλείσιμο των βάσεων, και αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.