Αντιδραση και απο το Δημο Κομοτηνης για την αναμοριοδοτηση των σχολικων μοναδων

Ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται οι επιπτώσεις στο ενδιαφέρον των αναπληρωτών

Τη στήριξή του προς την ΕΛΜΕ Ροδόπης και τη δέσμευσή του ότι θα κάνει κινήσεις ώστε να αναμορφωθεί η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Ροδόπης, που καταρρακώθηκε από τις τελευταίες αναμοριοδοτήσεις του Υπουργείου Παιδείας εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.
 
Η μοριοδότηση αφορά τόσο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, που θα παίρνουν κάποια μόρια όταν υπηρετούν στη Ροδόπη για να πάρουν τις μεταθέσεις τους, όσο και τους αναπληρωτές που παίρνουν μόρια ώστε να ανεβάσουν την μοριοδότηση τους στους πίνακες διοριστέων.
 
Το θέμα της αναμοριοδότησης σχολικών μονάδων πλήττει καίρια την περιοχή μας, και γενικότερα τη Θράκη, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης. Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, που έγινε με υπουργική απόφαση πριν από δεκαπέντε μέρες, είχε σαν αποτέλεσμα τα σχολεία να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας, ειδικά τα σχολεία της Κομοτηνής.
 
Η πόλη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό σχολείων, σημείωσε, για αυτό και αποτελεί τον οδηγό για όλες τις μοριοδοτήσεις των σχολικών μονάδων της Ροδόπης, οπότε όταν πέφτουν τα μόριά της, (αυτή τη στιγμή είναι στα 2) πέφτουν και τα μόρια όλων των μονάδων της Ροδόπης, η οποία, υπενθύμισε ο κ. Βασιλειάδης, έχει μεγάλα ποσοστά σχολικής διαρροής για αυτό και τα σχολεία της «πρέπει να τα προσέξουμε, όχι να τα σκοτώσουμε».
 
Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης η επίμαχη εξέλιξη έρχεται την ώρα που φέτος έχει εκδοθεί κοινοτική οδηγία, με την οποία προβλέπεται στα σχολεία που παρατηρείται μεγάλη σχολική διαρροή, όπως αυτά στη Ροδόπη, να γίνονται επεμβάσεις με διαφορετικές εκπαιδευτικές διαδικασίες και διαφορετικούς νόμους. «Αντ’ αυτού είδαμε την νέα μοριοδότηση, με την οποία χάθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δυσπρόσιτων σχολείων» υπογράμμισε ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος θεωρεί πως ακόμα και στην πόλη έχει και ταξικά χαρακτηριστικά, γιατί θα αναγκαστούν, κυρίως μαθητές των ΕΠΑΛ, να αλλάξουν κατευθύνσεις ή να πάνε σε άλλες πόλεις, τη στιγμή που πολλά από αυτά προέρχονται από αγροτικές και εργατικές οικογένειες.
 
Οι επιπτώσεις της αναμοριοδότησης, σημείωσε, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εμφανείς φέτος, μιας και η Ροδόπη δεν αποτελεί πλέον κίνητρο για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ από του χρόνου, αν παραμείνει αυτή η κατάσταση, θα είναι ισοπεδωτική.
 
Για αυτό ζήτησε από το Συμβούλιο τόσο να εκδώσει ένα ψήφισμα, αλλά να συνεργαστεί και με τους άλλους Δήμους, ώστε να προχωρήσουν σε κινήσεις για την ανάσχεση αυτών των φαινομένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.