Αντιδραση απο το ΚΚΕ ΑΜΘ  για τη διακρατικη ασκηση στο Πετροχωρι της Ξανθης

«Η περιοχή μετατρέπεται σε “πεδίο βολής φθηνό…”»

Στο πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης διεξήχθη η τελική φάση της διακρατικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “Olympic Cooperation 23” («Ολυμπιακή Συνεργασία 23») , με την συμμετοχή, των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και χερσαίων δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία.

Το παρών έδωσαν επίσης παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Ινδία, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Ρουμανία και τη Σαουδική Αραβία. «Η παρουσία όλων αυτών των χωρών εδώ στην Θράκη αποδεικνύει τον διευρυμένο ρόλο που έχει αποκτήσει η πατρίδα μας, η Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμμαχίας και της υπεράσπισης των κοινών μας αξιών και αρχών», σχολίασε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας που έδωσε το παρών.

Παράλληλα εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του τόσο για το μέγεθος της γαλλικής παρουσίας στην άσκηση, που όπως τόνισε ο ίδιος και η παριστάμενη πρέσβης της Γαλλίας Laurence Auer «είναι η μεγαλύτερη παρουσία γαλλικών χερσαίων δυνάμεων στην Ελλάδα και στην περιοχή αυτή μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», όσο και για τη χρήση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από τις συμμαχικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της «Ολυμπιακής Συνεργασίας 23».

ΚΚΕ ΑΜΘ: «Ο λαός της περιοχής μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους!»

Η άσκηση προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ ΑΜΘ που σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα ακόμα «επεισόδιο» στην υπόθεση της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων.

«Η κοινή στρατιωτική άσκηση – πρόβα πολέμου, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων στα πλαίσια της «ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ/THRACIAN COOPERATION», δεν αφορά την ασφάλεια της περιοχής, τη διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που άλλωστε βρίσκονται ήδη σε πορεία εκχώρησης στο παζάρι που διεξάγεται ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας» τονίζει το ΚΚΕ και συμπληρώνει:

Αφορά την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, συνολικά στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην περιοχή, στην αμεσότερη συμμετοχή στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην αντίστοιχη άσκηση που διεξήχθη πριν λίγους μήνες (Φεβρουάριος 2023) συμμετείχαν και ισραηλινοί στρατιωτικοί. Με την παράλληλη παραχώρηση λιμανιών, αεροδρομίων, οδικών αξόνων, σιδηροδρομικού δικτύου και άλλων υποδομών, με τις κάθε είδους διευκολύνσεις στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μετατρέπεται σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, σε κόμβο μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού εξοπλισμού, σε “πεδίο βολής φθηνό…”. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπεται και σε στόχο αντιποίνων, ο λαός της περιοχής μπαίνει σε μεγάλους κινδύνους!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.