Αντιδρασεις φοιτητων για την παυση της δωρεαν μεταφορας σε Κομοτηνη και Ξανθη

Μέλη φοιτητικών συλλόγων βρίσκονταν στις στάσεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης για να εξασφαλίσουν ότι από κανένα φοιτητή δεν θα ζητηθεί εισιτήριο

Την αντίδραση των φοιτητών  συναντά η παύση της δωρεάν μεταφοράς σε Ξάνθη και Κομοτηνή που αφήνουν αιχμές προς τη Διοίκηση του ΔΠΘ, τονίζοντας πως ενημέρωσε μόλις  μία μέρα πριν την έναρξη της εξεταστικής.

Από την πρώτη στιγμή που οι φοιτητικοί σύλλογοι πληροφορήθηκαν μέσω δημοσιευμάτων για το συγκεκριμένο γεγονός οργάνωσαν τον αγώνα τους προχωρώντας σε κινητοποιήσεις στην Πρυτανεία του ΔΠΘ τη Δευτέρα 29/8 στην οποία συμμετείχαν ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογικού Κομοτηνής και φοιτητές και μέλη ΔΣ από την Νομική και τις εστίες της Κομοτηνής ενώ ακολούθησε και δεύτερη κινητοποίηση την Πέμπτη. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στη συνάντηση που είχαν με τον Πρύτανη έκαναν ξεκάθαρο πως δεν θα δεχτούν καμία επιβολή αντιτίμου στα λεωφορεία και διεκδίκησαν εδώ και τώρα με ευθύνη του Πανεπιστημίου να λυθεί το πρόβλημα ενώ απαίτησαν να δοθεί κονδύλι έκτακτης χρηματοδότησης για να υπάρχει δωρεάν μετακίνηση  για όλους τους φοιτητές με πύκνωση των δρομολογίων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Οι φοιτητές ανέδειξαν τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην χρηματοδότηση των ιδρυμάτων με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ενώ όπως σημειώνουν στις ανακοινώσεις τους η παρούσα κατάσταση είναι και αποτέλεσμα της πολιτικής εισόδου εργολάβων στην φοιτητική μέριμνα με αποτέλεσμα να μετακυλίεται το κόστος σπουδών στις πλάτες των φοιτητών.

Μάλιστα κάνουν γνωστό πως, «ήδη οι πρώτες προσπάθειες επιβολής εισιτηρίου  στα λεωφορεία έπεσαν στο κενό καθώς από το πρωί της Παρασκευής μέλη των φοιτητικών συλλόγων βρίσκονταν στις στάσεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης για να εξασφαλίσουν ότι από κανένα φοιτητή δεν θα ζητηθεί εισιτήριο. Μετά από τις παρεμβάσεις αυτές οι φοιτητές κατά δεκάδες μπήκαν στα λεωφορεία χωρίς να πληρώσει κανείς!».

Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους για δωρεάν μετακίνηση για όλους και δηλώνουν πως θα είναι εκεί για να εξασφαλίσουν ότι ούτε ένας φοιτητής δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πάει στην σχολή του διεκδικώντας παράλληλα αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.