Αντιδρα το δημοτικο συμβουλιο Μαρωνειας-Σαπων στην αναστολη λειτουργιας σχολικων μοναδων

Σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η απόφαση ζητά τη λειτουργία λυκειακών τμημάτων στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής

Τη διαφωνία του «κάθετα και κατηγορηματικά» εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ξυλαγανής, του Νηπιαγωγείου Αρσακείου και του 2θέσειου Μειονοτικού Σχολείου του ίδιου οικισμού.

Σε σχετικό του ψήφισμα, το συλλογικό όργανο του Δήμου, επισημαίνει για μεν το ΓΕΛ Ξυλαγανής πως «αποτελεί ιστορικό θεσμό στην παιδεία με τεράστια προσφορά στην εκπαίδευση της περιοχής και ισχυρό πυλώνα κοινωνικής συνοχής. Η αναστολή λειτουργίας του θα επιβαρύνει σοβαρά τα οικονομικά των οικογενειών που θ’ αναλάβουν το κόστος μετακίνησης των μαθητών. Η μη χρήση των άριστων κτιριακών εγκαταστάσεων του θα οδηγήσει στην απαξίωσή τους.

Για δε το Νηπιαγωγείο και το 2θέσειο Μειονοτικό Σχολείο Αρσακείου το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών σημειώνει πως η αναστολή λειτουργίας τους θα πλήξει τη δημιουργική, αναπτυξιακή και κοινωνική συνοχή και προοπτική της ακριτικής και πολυπολιτισμικής περιοχής του Αρσακείου.

Το θέμα έθεσαν υπόψιν του υπουργείου οι βουλευτές Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου και κ. Ιλχάν Αχμέτ, καταθέτοντας χωριστές αναφορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν αρθεί η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του Λυκείου Ξυλαγανής ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ζητά να θεσμοθετηθεί η λειτουργία Λυκειακών τμημάτων μέσα στο Γυμνάσιο, για να παραμείνει ζωντανή η προοπτική επαναλειτουργίας του Λυκείου στο άμεσο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.