«Αντιδοτο» στην κριση η δραση του Μορφωτικου Ομιλου Νεου Σιδηροχωριου

Έκοψε την πίτα του και δηλώνει παρών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής

Λίγες ημέρες μετά την τελετή βράβευσης των φετινών εθελοντών αιμοδοτών τους, τα μέλη του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου, συναντήθηκαν εκ νέου, την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, αυτή τη φορά για να καλωσορίσουν την έλευση του νέου έτους.
 
Ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Ομίλου Νέου Σιδηροχωρίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο Αλλοτινό, παρουσία μεταξύ άλλων του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, και των αντιδημάρχων κ.κ. Κατερίνας Ιωαννίδου και Δημήτρη Πολιτειάδη.
 

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ομίλου κ. Ιωάννης Κυριαζής καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ευχόμενος ακόμα μία χρονιά γεμάτη εκδηλώσεις, προσφοράς, αλλά και αγάπης για τις παραδόσεις που παραμένουν ζωντανές χάρη στη δραστηριοποίηση του Συλλόγου, κάνοντας γνωστό πως ο Σύλλογος φέτος θα δώσει το «παρών» και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα αναβιώσουν το έθιμο των Σεϊμένιδων και Πιτεράδων, που έλκει τις ρίζες του από το Σαμάκοβο της Αν. Θράκης.
 

Άλλωστε όπως ανέφερε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Κυριαζής, «στόχος μας είναι να αφήσουμε στις νεότερες διοικήσεις ως παρακαταθήκη τις παραδόσεις των προηγούμενων» για να τονίσει πως «συγκεντρώσεις σαν αυτές, αλλά και η συμμετοχή σε πολιτιστικά μορφώματα, όπως ο Σύλλογος είναι αντίδοτο στην κρίση». Αντίδοτο που όπως επεσήμανε «βοηθά και προάγει την κοινωνική συνοχή και ενδεχομένως να αποτελεί τη βάση, με την βοήθεια και του πολιτικού μας προσωπικού, να ανακάμψουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.