Αντι ασφαλτοστρωσης… μπαλωματα στον δρομο της Νυμφαιας

Σημειακές «παρεμβάσεις» με ρίψη ασφαλτικού μείγματος στο δρόμο που οδηγεί στο άλσος

Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από το άρθρο της εφημερίδας μας για τις επισκευές που θα πραγματοποιηθούν σε αρκετούς δρόμους της Ροδόπης από την Αντιπεριφέρεια, μέσω ενός έργου ύψους 3 εκ. ευρώ.

Ανάμεσα στα τμήματα που θα επισκευαστούν, βρίσκεται το τμήμα του δρόμου προς τη Νυμφαία, το οποίο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, με μερικά σημεία του να αποτελούνται περισσότερο από λακκούβα, παρά από δρόμο.

Βέβαια το έργο βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, μιας και μόλις πρόσφατα προκηρύχθηκε από την ΠΕ Ροδόπης, με την τελική προθεσμία υποβολής προσφορών να είναι η Τρίτη 16 Μαρτίου.

Φαίνεται όμως ότι κάποιος δεν θέλησε να περιμένει, όπως εντόπισαν διερχόμενοι από εκεί το πρωί της Παρασκευής.

Και αυτό γιατί σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, άγνωστο με ποιο κριτήριο, κάποιος έριξε ασφαλτικό μείγμα, μόνο στις τρύπες (και μόνο σε συγκεκριμένες τρύπες) και έφυγε, αφήνοντας την εικόνα που περιγράφουν πολύ γλαφυρά οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  Φροντίδα Δάσου Νυμφαίας.

Μάλιστα υπάρχει μαρτυρία για ένα φορτηγάκι με μερικούς κουβάδες (προφανώς το ασφαλτικό μείγμα) που απλώς έριξαν με δύο φτυάρια την άσφαλτο και στη συνέχεια έφυγαν.

Το ερώτημα που άμεσα δημιουργείται, είναι ποιος ο στόχος αυτής της κίνησης, που περισσότερο αναδεικνύει το πρόβλημα, παρά το αντιμετωπίζει. Είναι κατανοητό πως οι όποιες παρεμβάσεις στο δρόμο μέσω του διαγωνισμού που αναφέραμε, θα καθυστερήσουν (αν μάλιστα υπάρξουν ενστάσεις, μπορεί να πάρουν την κυριολεξία χρόνια). Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται να γίνει κάποια παρέμβαση για να παραμείνει βατός ο δρόμος, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη ούτε αντιμετωπίζει το θέμα της βατότητας, μιας και όπως είναι εμφανές, όλος ο δρόμος είναι κατεστραμμένος, αλλά ούτως ή άλλως δεν θα αντέξει μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να αρχίσουν οι εργασίες, κάτι που σημαίνει ότι γίνεται μια τρύπα στο νερό (στο δρόμο οι τρύπες παραμένουν πολλές).

Από όποια πλευρά και να το κοιτάξει κανείς, εκτός και αν αυτά τα μπαλώματα αποτελούν προάγγελο μιας μεγαλύτερης και πιο σοβαρής παρέμβασης, το πράγμα δεν βγάζει κανένα νόημα.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, μιας και αυτός ο τρόπος μπαλώματος έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, με ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα το δρόμο του Ηφαίστου παράλληλα με το ποτάμι, όπου και εκεί, όταν δημιουργούνται τρύπες, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά, γίνεται μπάλωμα με αυτό τον τρόπο.

Αποτελεί βέβαια και μια μεταφορά για τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας του κράτους μας: Μπαλώνουμε τα χοντρά όπως όπως, και από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.