Ανθρωπιστικη βοηθεια για τους σεισμοπληκτους της Τουρκια συγκεντρωσε ο Ροταριανος Ομιλος Κομοτηνης

Παραδόθηκαν 8 κούτες στον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής

Ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής από την πρώτη κιόλας ημέρα που το διεθνές ROTARY ευαισθητοποιήθηκε και ανέλαβε δράση συμπαράστασης, για τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023 στην Τουρκία, δημιούργησε ομάδα στήριξης και συλλογής βοήθειας.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Ομίλου της Κομοτηνής αλλά και φίλοι που πλαισιώνουν την τοπική οργάνωση, με την συνεισφορά τους προετοίμασαν ρούχα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής, για τους πληγέντες συνανθρώπους στην Τουρκία και Συρία. Η προετοιμασία είχε διάρκεια 2 μήνες και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Η περιφέρεια 2475 Διεθνούς Ρόταρυ, που καλύπτει τα όρια όλης της Ελλάδος, συντόνισε την όλη δράση και όρισε τους κανόνες της αποστολής. Συγκεκριμένα κουτιά, με συγκεκριμένη αρίθμηση, με αναγραφή του περιεχομένου, με διαχωρισμό υλικών, υπέδειξε στον Ροταριανό Όμιλο της Κομοτηνής τον τρόπο ετοιμασίας της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 παραδόθηκαν 8 κούτες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής. Με την ελπίδα να απαλύνουν τον πόνο και τις δυσκολίες τους, οι Ροταριανοί της Κομοτηνής απέστειλαν Αλεύρι, Ζυμαρικά, Παυσίπονα, Αντιφλεγμονώδη, Γάζες, Επιδέσμους, Φυσιολογικούς ορούς, Αντισηπτικά, Μάσκες, Κουβέρτες, Είδη ατομικής υγιεινής και Είδη ρουχισμού (κυρίως για παιδιά).

Η φιλανθρωπία αυτή εν’ όψει και των ημερών του Πάσχα, αποτέλεσε ύψιστη φροντίδα αλλά και καθήκον στην φιλοσοφία του κάθε Ροταριανού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.