Ανταμωμα παλιων καφετζηδων  …… της Μεσσουνης

Ή τα ήπιαν ή ετοιμάζονταν να τα πιούν, για κακό πάντως δεν συγκεντρώθηκε η παρέα στο κουζινάκι του καφενείου του Καρά Ιβαν

Τι το ήθελαν και σηκώθηκαν όρθιοι να φωτογραφηθούν; Ήταν που ήταν μικροκαμωμένος  ο μπάρμπα Μανώλης ο Γκουβιντίκς (Δημάκης), χάθηκε ανάμεσα στα θηρία.

Κόντεψαν να τον εξαφανίσουν τον μπάρμπα Μανώλη, ο γίγαντας κουνιάδος του Σιδέρης, (Μπουρνούδης), δυο μέτρα ο γραβατωμένος Τζέλης (Σιδέρης Ι. Γιοβανούδης), ο Καρά Ιβάνς, ο Βασίλης Τσαρακτσίδης και ο άγνωστος διοπτροφόρος.

Ή τα ήπιαν ή ετοιμάζονταν να τα πιούν, για κακό πάντως δεν συγκεντρώθηκε η παρέα στο κουζινάκι του καφενείου του Καρά Ιβαν (Γιάννης Δ. Παρασκευούδης), στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα.  

Διακρίνεται δεξιά ο πάγκος του καφενείου όπου ξεροτηγανίζονταν εκείνα τα απίθανα κεφτεδάκια του Ιβάν, που η μυρουδιά τους ξεχειλίζει ακόμη και από τη φωτογραφία.  

-Κουμπαράκι, μου εκμυστηρεύτηκε ο Μπουρνίδης ένα βραδάκι στο καφενείο του Βασίλη,  ρωτάς τι κάνω. Τι να κάνω, η πίεση, με φάρμακο πρωί-βράδυ, στο είκοσι δύο, δυο ρετσίνες στο καφενείο, δεν με φθάνουν, δεν ξέρω τι να κάνω.

-Πιες μια και ανακάτεψέ την με σουρωτή, για να περισσέψει, πρότεινα.

Γέλασε.

-Αμ τότε είναι, κουμπαράκι, ρετσίνα με σουρωτή, ούτε τέσσερις δεν θα φθάσουν.

Καρά Ιβάνς και Γκουβιντίκς, καφετζήδες μια ζωή, αυτή την τέχνη έμαθαν, αυτή την τέχνη μάλλον θα τους ανέθεσε ο Ύψιστος να κάνουν και στον άγνωστο «άλλο κόσμο».

Βέβαια, ανάμεσα στα σερβιρίσματα, σε κάποια γωνία κάθε βράδυ θα τα κουτσοπίνουν παρέα με το Μπούρνη, όσες ρετσίνες τραβά η ψυχή τους, αφού ο κουμπάρος είναι πλέον απαλλαγμένος από την πίεση, που τόσο πολύ τον ταλαιπώρησε στα τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του.

Σαν καλός φωτογράφος που ήταν στα νιάτα του ο κουμπάρος, λέτε να καταφέρει να στείλει καμιά φωτογραφία από το καφενείο του παραδείσου, να δούμε και εμείς, οι εν ζωή, πώς είναι τα πράγματα στον «άλλο κόσμο»;

Σεπτέμβριος 2023

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.