Ανταλλακτικο παζαρι λογοτεχνιας απο τον Συλλογο Εκπαιδευτικων Πρωτοβαθμιας Εκπαιδευσης Ροδοπης

Καλεί όλους τους συμπολίτες στον χώρο του 13ου Δημοτικού να μοιραστούν την αγάπη τους για την ανάγνωση

Την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ανταλλακτικό παζάρι λογοτεχνίας έλαβε για πρώτη φορά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 18:00 – 21:00 (παράδοση βιβλίων μέχρι 20:30) που θα επεκταθεί και την Πέμπτη 21/12 σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής.

«Η δράση αυτή εάν στεφθεί με επιτυχία σκοπεύουμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό σχολείο κάθε φορά» εξηγεί ο Σύλλογος, καλώντας γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου αλλά και κάθε πολίτη και πολίτισσα να ανταλλάξει βιβλία χωρίς κόστος, αφήνοντας μεταχειρισμένα βιβλία (σε καλή κατάσταση) και παίρνοντας αντίστοιχο αριθμό μεταχειρισμένων βιβλίων.

Ταυτόχρονα διευκρινίζει πως για τη διευκόλυνση της διαδικασίας καλό θα είναι τα βιβλία να είναι μόνο λογοτεχνικά (για παιδιά και ενήλικες) και σε καλή κατάσταση.

«Το παζάρι πραγματοποιείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανάγνωσης βιβλίων χωρίς κόστος από παιδιά και ενήλικες στην συγκυρία της περιόδου ακρίβειας και φτωχοποίησης που ζει η εργαζόμενη πλειοψηφία» εξηγεί ο Σύλλογος για να καταλήξει καλώντας «κάθε γονέα και παιδί, κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα που μοιράζεται την αγάπη μας για ανάγνωση να ξεφυλλίσουμε και να ταξιδέψουμε σε χρησιμοποιημένες μεν αλλά άγνωστες για τον καθένα σελίδες της λογοτεχνίας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.