Ανοιξε τις πυλες της η Δραμοινογνωσια 2017

Για μία εβδομάδα γεμάτη δραμινό κρασί και πολιτιστικές δράσεις

Η 4η  «Δραμοινογνωσία» άνοιξε τις πύλες της, 21 Μαΐου 2017, παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρου Πατακάκη, του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, των βουλευτών Δράμας κ. Δημήτριου Κυριαζίδη και κ. Χρήστου Καραγιαννίδη καθώς και πολλών εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Νομού.  
 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση και είχε τη δυνατότητα να γευτεί τις μοναδικές ποικιλίες των κρασιών του Νομού μέσα από μοναδικά cocktails που είχαν ως βάση τους το κρασί  και να γνωρίσει τις ξεχωριστές ετικέτες τους, με τη συνοδεία μουσικού σχήματος του Μουσικού Σχολείου Δράμας.
 
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε ότι «ο οίνος έχει στενή σχέση με τους ανθρώπους και τους συνοδεύει τόσο στις ευχάριστες όσο και στις δύσκολες στιγμές της ζωής του. Η «Δραμοινογνωσία» αποτελεί θεσμό πλέον για την Δράμα αλλά και για τη Περιφέρεια ΑΜΘ, στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον κλάδο των οινοποιών και του πρωτογενή τομέα. Με μεγάλη χαρά ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε το εγχείρημα της Π.Ε. Δράμας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την Δραμοινογνωσία 2017».
 

Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης προσκάλεσε τον κόσμο να γιορτάσει όλη την εβδομάδα της «Δραμοινογνωσίας» πραγματοποιώντας ένα μοναδικό ταξίδι με γεύσεις, αρώματα, εικόνες και μουσική. Επίσης κάλεσε τους λάτρεις του κρασιού, και όχι μόνο, να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους της πόλης. Τόνισε δε, ότι η «Δραμοινογνωσία» αποτελεί μια πρόκληση εξοικείωσης με τη γη του Διονύσου για τον επισκέπτη, ώστε να μυηθεί στις αξίες της, να γευτεί και να γίνει κοινωνός της μοναδικότητάς της. 
 
Ο Δήμαρχος Δράμας τέλος, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος τόνισε ότι «για μια ακόμη χρονιά ξεκινάει ένας μεγάλος θεσμός στον τόπο μας η «Δραμοινογνωσία». Μια μεγάλη γιορτή γεύσεων πλαισιωμένη από ποικίλες δράσεις. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που έχει ως επίκεντρό της το κρασί». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.