Ανοιξε τις πορτες της η Δομη Σιτισης του Δημου Ιασμου

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η στήριξη των αδυνάμων τόνισε ο Οντέρ Μουμίν

Τα εγκαίνια της Δομής Σίτισης του Δήμου Ιάσμου, που υλοποιείται και λειτουργεί με τη συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου, στον Ίασμο,

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν ο  Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ.Τζιχάν Ιμάμογλου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Ιάσμου και Αρριανών, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί, Τοπικοί Σύμβουλοι και Εργαζόμενοι του Δήμου Ιάσμου.

Δείγμα ανθρωπιάς η Δομή

Εγκαινιάζοντας τη δομή ο κ. Μουμίν σημείωσε πως θεωρεί τη δομή αυτή το σπουδαιότερο έργο και κατόρθωμα για τη δημοτική αρχή.

«Είναι ό,τι καλύτερο μας συνέβη τους πρώτους 20 μήνες της διοίκησης μας. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δομή αυτή έχει στόχο και γνώμονα την προστασία των αδύναμων, μοναχικών, ηλικιωμένων δημοτών. «Είμαστε περήφανοι όλοι ενωμένοι, εργαζόμενοι, αιρετοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι» σημείωσε.

Έπλεξε δε το εγκώμιο της γενικής γραμματέα του Δήμου κ. Μαρίας Στράντζαλη, του ειδικού Συμβούλου κ. Ερτζάν Τζαναβάρ Αλή και της Αντιδημάρχου κ. Λεμονιάς Μπάτζιου, για την προσπάθεια που έκαναν για να δημιουργηθεί αυτή η δομή.

Προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, σημείωσε, ήταν να δώσουν στους συνταξιούχους κουπόνια στήριξης, κάτι που δεν κατάφεραν λόγω της πανδημίας, από την οποία γεννήθηκε όμως και μια νέα ιδέα.

Με την καραντίνα του Αγιάσματος, ξεκίνησαν τη σίτιση στους κατοίκους, και θέλησαν αυτό να το επεκτείνουν σε όλους τους κατοίκους που έχουν ανάγκη, κάτι που κατάφεραν με ομαδική δουλειά, και τη βοήθεια του προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη του συνδυασμού, στους εργαζομένους μας, τους δωρητές μας που συνεισέφεραν σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε, κάνοντας ειδική μνεία στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.

Με τον κ. Μέτιο είχαν διαφωνίες, πολλές φορές έντονες, όπως του απέδωσε τα εύσημα τόσο για την παρέμβαση στον αγωγό βόρεια του οικισμού για την αποτροπή των πλημμυρών, αλλά και την στήριξη στη δημιουργία της δομής, τονίζοντας πως η συνεργασία τους είναι αγαστή για το καλό του τόπου

Ζήτησε παρόλα αυτά τη στήριξη της περιφέρειας για να αποκτήσει ο Δήμος ακόμα ένα όχημα για τη Δομή, ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Στήριξη των δομών και την επόμενη προγραμματική περίοδο

«Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμαρχος έχει ζητήσει πολλά περισσότερα αλλά θα τα δούμε στην πορεία» σημείωσε απαντώντας ο Περιφερειάρχης, που τόνισε πως ένας από τους βασικότερους άξονες της πολιτικής της Περιφέρειας είναι η κοινωνική πολιτική πέρα από τις υποδομές, πέρα από την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, πέρα από τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, πέρα από τις επενδύσεις της ενέργειας.

Για αυτό και διαθέτουν πολύ σημαντικούς πόρους από το ΠΕΠ της Περιφέρειας για όσους συμπολίτες το έχουν πραγματικά ανάγκη. Εξ ου και χρηματοδότησαν τη Δομή Σίτισης στον Ίασμο και στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Νέστου και Νευροκοπίου με πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ με περίπου χίλιους ωφελούμενους.

«Το παράδειγμα αυτό συνεργασίας πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό στοίχημα που έχουμε να κερδίσουμε της καλής συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Μέτιος, με την περιφέρεια να χρηματοδοτεί το προσωπικό και τις λειτουργικές ανάγκες και ο Δήμος να αναλαμβάνει την εποπτεία της λειτουργίας του.

Τόνισε δε πως στην επόμενη προγραμματική περίοδο, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν τους πόρους για τον άξονα της καταπολέμησης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής, στηρίζοντας τις υφιστάμενες δομές και δημιουργώντας νέες  ανάλογα και με τις ανάγκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.